Skip to content

Lilium, en av de første blomstene som dukket opp

23 de juni de 2021

Hovedpersonen vår i dag er en slekt av pæreplanter som blomstrer veldig tidlig, selv om været er bra, kan det ønske det nye året velkommen. Navnet hans er Lilium, mer populært kjent som lilje, og inkluderer mer enn hundre forskjellige arter, hver mer interessant og vakker.

Den bebor de tempererte områdene i Europa, Amerika og Asia på grunn av den kan dyrkes i et bredt utvalg av klima fra hele verden, og uten problemer!

Lilium Gran Paradiso

Liliums er pæreformede det skal plantes på sensommeren, på en anbefalt avstand på omtrent ti til tjue centimeter mellom den ene og den andre. Hvis du ønsker å oppnå en mer naturlig effekt om mulig, en mer attraktiv gryte, kan de plantes litt nærmere hverandre uten problemer.

For riktig pleie vil den plasseres på et sted utsatt for solen det meste av dagen. Og hvis vi ønsker å øke antall blomster, er det ingenting som legg litt organisk kompost, for eksempel vermikompost, så snart pæren begynner å spire. På denne måten vil den vokse seg sterkere og vil ikke nøle med å få frem flere og vakrere blomster.

Lilium Tinos

En av de viktigste bruksområdene til Lilium er for avskårne blomster. Dens klynger varer i flere dager, i tillegg er brudebuketter med blomstene deres veldig populære, som er duftende for de fleste arter. Det er også en ideell plante å gi til noen siden … hvem liker ikke liljer? De er enkle å ta vare på og vakre, perfekte for å få oss til å smile hver morgen.

Den kan dyrkes både i jord og i potte, ved å bruke et underlag som letter vanndrenering. Det er en motstandsdyktig plante, som vil sette pris på å bli vannet en eller to ganger i uken, avhengig av været. Selv om det ikke ofte blir angrepet av skadedyr, bør bladlus og edderkoppmidd overvåkes, spesielt hvis temperaturen er varm og miljøet er tørt. Begge skadedyrene kan forebygges og / eller behandles med Neem-olje eller spesifikke insektmidler.