Skip to content

Lilla gulrøtter, egenskaper og fordeler

17 de juni de 2021

gulrot er en populær grønnsak i mange land og det er at fra det rå forbruket, til dets rolle i mange salater og typiske retter, er det vanskelig å finne et land der dets eksistens er ukjent. Blant de viktigste kjennetegnene kan vi markere det typiske oransje farge, sylinderformen som gjør den spiss og hetten på grønne blader.

Det er smak det er noe søtt, ikke en overdreven søt smak, teksturen er hard på utsiden, men noe mykere på innsiden. Dens egenskaper er vant til medisinsk-tropiske formål, det vil si at forbruket i stor grad er motivert av balanserte dietter, næringsrik mat, etc. Likevel, gulroten slik vi kjenner den i dag det vil ikke være fokus for denne artikkelen. Hovedsakelig vil vi snakke om lilla gulrot, dens egenskaper, dens historie og kultivering, vil vi også kommentere litt informasjon om dens opprinnelse.

Opprinnelsen til lilla gulrøtter

fordelene med lilla gulrot

Det vil være imponerende for mange å vite at gulroten først var lilla, faktisk er denne tonen faktisk dens original form og farge. Siden begynnelsen av tiden var gulrot kjent av europeere under en lilla tone, og hvis leseren kunne konsultere en person som tilhørte 1700-tallet, ville han svare at ja, at gulrøtter var lilla.

Den lilla gulroten har eksistert i ca 3000 år f.Kr., men til tross for dette er dets egenskaper stort sett ikke å skille fra dagens gulrot, aspekter som smak og bidrag har ikke store forskjellerFaktisk er de viktigste og få forskjellene som vi kan skille ved første øyekast mellom den lilla gulroten og den oransje gulroten, deres størrelse og farge, og likevel er den lilla gulrot oransje inniderfor er forskjellene mellom dem redusert.

Den lilla gulroten kommer til verden som arbeidet til nederlandsk, som del av et eksperiment der hovedmålet var å gi tonen til det nederlandske kongehuset, bortsett fra det faktum at lilla gulrøtter er anerkjent for sin gode ernæringsmessige bidrag, som er hovedkomponenten, anthocyanin, som også er ansvarlig for hver av fordelene som denne grønnsaken gir kroppen, blant annet kan vi nevne:

På kardiovaskulært nivå opprettholder den rene blodkar og renser blodet, holder forbrukeren aktiv under aktiviteter med høy fysisk ytelse.

Godt bidrag i fiber, som gir forbrukeren muligheten for generer sunne dietter for å gå ned i vekt, samt opprettholde balanserte dietter.

På immunologisk nivå, eliminere giftstoffer som kan bli anstrengt i noen matvarer. De gir også næringsstoffer som fører til utvikling av immunforsvaret.

Dyrking bør utføres under følgende anbefalinger:

Jeg dyrker lilla gulrøtter

Må reddes en avstand på 10 x 10 cm av andre planter, i denne forstand, må vi finne et klart sted å så frøet.

Deretter må det velges et fuktig sted der frøet er 1 cm under komposten det anbefales å så en stor mengde frø, siden det kan være vanskelig for frøene å klekkes og være effektive, høsten begynner om 3-4 måneder frøene er sådd.

En av fordelene med den lilla gulroten, er at den tåler det mest fiendtlige klimaet, på en slik måte at såingen kan utføres i løpet av hvilken som helst årstid. Dermed vil brukeren være i stand til å så på det tidspunktet han anser passende, uten å svare på klimatiske forhold der tilstanden til dette frøet som sådan kan bli kompromittert.

Som vi kan konkludere med, er lilla gulrot Det er det første gulrotprøven som noen gang har eksistert.

Ironisk nok viser deres nåværende produksjoner ekstremt lave nivåer, noe som har ført til kraftige produksjonstiltak, som De søker å holde denne typen gulrot i liveAv både ernæringsmessige og etiske grunner.