Skip to content

Lotus berthelotii

7 de juni de 2021

En av plantene som kan gi et mer eksotisk utseende til hagen din er Lotus Berthelotii. Det er en flerårig plante som tilhører Fabaceae-familien og er innfødt på Kanariøyene. Den har en ganske bred krypende vekst som tjener til å dekke store områder av hagen. Takket være blomstringen kan den ofte brukes som en prydplante både for fargen på blomstene og bladene.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvilke egenskaper og omsorg som Lotus Berthelotii.

Hovedtrekkene

Denne typen krypende plante, men ganske bred vekst som den kan nå mellom 20 og 25 centimeter i høyden. Den har sammensatte blader og består av 3 eller 5 nåleformede brosjyrer. Bladene kan være både blågrønne og sølvgrønne. Denne fargen på bladene gjør at de har en større dekorativ verdi. De fleste plantene som brukes til pynt har hovedkarakteristikken for å ha god farge takket være blomstene. Derfor er de planter som bare kan pyntes på bestemte tider av året.

I dette tilfellet kan vi ha planten vår uten blomstring, og fortsatt ha en god dekorasjon. Bladene som bladene har, er ganske delegert med bare 1 eller 2 cm lange og er dekket av et fint sølvfarget hår som gir dem sin spesielle farge. Men når blomstringsperioden kommer, øker skjønnheten til denne planten enormt. Den blomstrer fra vår til sensommeren, og til og med tidlig høst. Blomstene vokser gruppert på terminalstenglene. De har en oransje, rødlig eller rød farge, selv om det også er noen avlinger med blomster som blander farger som gul og oransje som vanligvis er ganske slående og veldig holdbare.

Blomstene er formet som et fuglens nebb og derfor når Lotus Berthelotii det er også kjent under navnet papegøyenebb. Disse blomstene er ikke veldig store, og måler mellom 2 og 4 cm i lengde og bare en halv eller en centimeter i bredden. De er blomster pollinert av fugler, så når vi legger det i hagen vår vil det sikkert tiltrekke dyreliv.

Omsorg for Lotus Berthelotii

Lotus berthelotii i omfattende felt

Å være en krypende atferd plante Den er egnet for bruk i bergverk, hengende potter og som et dekkanlegg. Det regnes som en av plantene som tjener til å dekke områder med stor skjønnhet. For eksempel kan den brukes til å dekke de tomme delene som er igjen i hagen på grunn av mangel på gressvekst. Den kan også brukes som en kombinasjon av andre planter som kombinerer farger godt for å kunne lage en god blanding av farger i hagen.

Vi skal analysere omsorgen som Lotus Berthelotii. Først og fremst er det å vite stedet det skal ha. Denne arten krever full sol for å vokse optimalt og med konstant hastighet. Den kan også vokse i halvskygge, selv om den ikke er den mest optimale. Det motstår ikke frost som vanligvis oppstår om vinteren, så hvis temperaturene er lavere enn to grader, er det ideelle å beskytte dem mot kulde. På den annen side tåler den marine miljøer med mer eller mindre høy grad av saltinnhold og tørke. Det kan gå lenge uten vann og holde seg godt.

Når det gjelder jorda, krever den en type jord med kiselaktig sand som er lett sammensatt av organisk materiale og godt drenert. Årsaken til at den tåler tørke er fordi den ikke trenger mye vanningsvann. Hvis når det regner eller vi vanner, begynner vannet å samle seg på bakken det kan forårsake alvorlig skade på utviklingen av planten og at den ikke kan overleve. Av denne grunn er det nødvendig at jorden har god drenering og ikke lar vanningsvannet i nedbørene akkumuleres.

Vedlikehold av Lotus Berthelotii

Papegøye nebb blomsterfarger

For å stimulere blomstringen og opprettholde et ganske kompakt lager, må vi knipe planten regelmessig. I begynnelsen anbefales det å ha den i en gryte slik at den utvikler seg litt etter litt. Så snart vi ser at røttene begynner å dukke opp under potten idealet er å transplantere dem til sitt siste sted i hagen.

Vanning må være moderat, og vi vil vente til landet er nesten helt tørt for vann igjen. La oss ikke glemme at denne planten er veldig tålelig for tørke, så den trenger ikke mye vann. Vi må gjødsle denne planten om våren for å stimulere blomstringen, og den må gjøres hver femtende dag. Om sommeren er det mer enn nok å bruke mineralgjødsel til sukkulenter. Vi må bare øke vanningsfrekvensen litt mer for å unngå at varmen og høye temperaturer kan skade planten.

Det er ganske motstandsdyktig mot vanlige skadedyr og sykdommer som ofte finnes i hager. For å unngå smitte overflødig fuktighet og intens kulde må reduseres. Hvis planten kontinuerlig utsettes for høye fuktighetsnivåer eller for lave temperaturer, vil det være mer utsatt for å fange en slags skadedyr eller sykdom.

Når det gjelder forplantning, kan vi multiplisere det ved hjelp av stiklinger eller med frø. For å gjøre det gjennom stiklinger må vi vente på våren eller sommeren. Hvis vi vil gjøre det for frø, er det om våren. Vi kan også dele den ved å dele planten så lenge de er fra voksne eksemplarer. En interessant oppgave å utføre for vedlikehold er å kutte dem litt når vinteren kommer for å favorisere blomstring og gi den et mer kompakt utseende. Vi må ikke glemme at den har en ganske bred vekst, og at den kan forstyrre eller ødelegge utformingen av hagen vår hvis vi ikke utfører noen arbeider for å gi den form.

Som du kan se, er Lotus berthelotii Det er en veldig interessant plante å plassere i hagen vår og gi den et mer fargerikt preg. Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om denne planten og dens pleie.