Skip to content

Lys opp sommeren med Hemerocallis-blomster

20 de juni de 2021

De Hemerocallis Det er en av plantene som begynner å blomstre mot slutten av våren og avslutter sesongen i begynnelsen av høsten. Den vokser til en høyde på omtrent en meter, selv om den kan dyrkes i en gryte uten problemer, siden stilkene er tynne og røttene ikke er invasive. Uansett, hvis du leter etter et lite utvalg, anbefaler jeg Stella d’Oro, siden den ikke overstiger 60 cm.

Blomstene er et virkelig under. I sommersesongen åpner de fra den ene dagen til den andre, altså Hvorfor ikke lyse opp sommeren med blomstene til denne utrolige planten?

Hemerocallis omsorg

Hemerocallis middendorffii

Dette er veldig lettstelt flerårige rhizomatøse planter som dekorerer hagen, terrassen eller terrassen i bytte for litt stell. De er som følger:

  • plassering: full sol, selv om de kan være i et veldig lyst område uten direkte sollys.
  • Irrigasjon: hver 2. eller 3. dag.
  • Sende: For å produsere en stor mengde blomster anbefales det å gjødsle med en organisk gjødsel, som guano, hestegjødsel eller annen, og blande 10 gram per plante med jord eller underlag.
  • Beskjæring: fjern falmede blomster, og kutt på bakkenivå når sesongen er over, og pass på å ikke skade kronen.
  • Underlag: hvis den skal dyrkes i en gryte, anbefales det å bruke et universelt substrat for planter blandet med 30% perlit.

Hemerocallis multiplikasjon

Rød hemerocallis

Vil du ha Hemerocallis raskt i andre hjørner av hagen din? Fortsett til del busken om våren (før temperaturen begynner å bli varm). For å gjøre dette må du trekke ut en del av planten ved hjelp av en laya (en slags rett spade) hvis den er i bakken, eller hele planten hvis den er i en gryte. Deretter skilles de rotfestede delene. Hver av dem må ha omtrent tre skudd, på denne måten vil vi sikre suksess.

Og til slutt vil det forbli å plante dem på sitt nye sted, og vann 🙂.

Stella d'Oro

Hvis du leter etter ideelle blomsterplanter for å dekorere hjemmet ditt om sommeren, er Hemerocallis det beste alternativet 😉.