Skip to content

Mallow, en ideell plante for hager med sol

25 de juni de 2021

For noen dager siden besøkte jeg et barnehage i nærheten av huset mitt og kom tilbake med en malva i hendene. Årsakene til valget var ganske praktiske: Jeg lette etter en plante som kunne tåle full sol, som også tålte vinden og de høye sommertemperaturene. Enda bedre hvis det også ga blomster hele året.

I møte med mine krav var selgerens svar direkte til malvón, et lettstelt og motstandsdyktig anlegg som ble forventet som det ideelle alternativet for en terrassebalkong plassert i et hjørne og uten bygninger rundt den som mottar vindstrømmen og full sol daglig.

På grunn av deres store toleranse, malvoner De er veldig populære i markedet, de har hesteskoformede blader som vokser i overflod og gir oss også vakre fargede blomster som kan være røde, rosa, lilla eller hvite. De vokser i en bukett og er veldig pene. Selv om de kan vokse gjennom hele året, vil de bare gjøre det hvis planten er i optimale forhold siden blomstringstiden er fra vår til sen høst.

Malvones trenger få minst 4 eller 5 timer med sol daglig og når du skal finne dem, bør du velge det minst blåste hjørnet av balkongen, selv om de tåler det uten problemer. Fordi disse plantene kan nå en høyde på ca 50 cm. Du kan beskjære den etter ønske for å styrke planten.

Når du dyrker den, velger du løs jord med god drenering og prøver å vanne bare når du merker at jorden er tørr for å unngå spredning av sopp som kan vises hvis jorden forblir for våt. Ikke la deg bare lede av hvordan jordoverflaten ser ut, fordi du må lage et lite hull for å se om det er tørt i sin dypeste del. Det ideelle er å vanne to ganger i uken i blomstringssesongen, mens det om vinteren kan vannes med regnvann.

Mer informasjon – Potter for hagen din

Foto – Populær avis