Skip to content

May lilje (Cattleya trianae)

8 de juni de 2021

De Cattleya trianae Det er en vakker orkide av slekten Cattleya med epifytisk vanedet vil si at den utvikler seg på andre planter uten å mate dem. Også kjent som Christmas Orchid eller May Flower. Dette er en blomst av fjellkjedene i Colombia som er erklært som den nasjonale blomsten i landet siden 1936. Derfor er det ikke tilfeldig at den bærer navnet til den nye Granada-botanikeren José Triana. Det er en motstandsdyktig art og relativt lett å dyrke.

Republikken Colombias geografi er preget av det omfattende Andes-fjellkjeden, som er delt inn i tre grener som danner tre fjellkjeder som krysser en stor del av det colombianske territoriet, og det er nettopp langs disse denne spektakulære planten strekker seg.

Kjennetegn

to orkideer som dukker opp fra en stor koffert

De Cattleya trianae det er en av de vakreste og mest attraktive orkideene der ute. Det er en stor blomst som utvikler seg på stammene til andre planter, uten at dette blir betraktet som parasitisme fordi orkidéen bare bruker koffertene som støtte, for ikke å motta næringsstoffer fra dem, derfor forårsaker den ingen skade på den andre arten. I tillegg til å vokse på stammer, kan de sees høyt i baldakinen.

Denne orkideen har gule pseudobolber, klavitt i utseende, med et ensomt, apikalt, langstrakt, smalt, avrundet blad og et hakk i toppen. Som i Colombia er det ingen årstider som de er kjent i Europa, men heller tørrsesongen og regntiden, som en referanse er det du kan fortelle at blomstene produseres om vinteren og tidlig på våren. Belgene vises når planten modnes, men knoppene begynner å vokse fra november.

Den har tre store kelkblad av samme størrelse, som i utseende ligner kronbladene, i tillegg to andre mindre kelkblad og en annen større og attraktiv kalt leppen.. Blomstene har forskjellige farger og størrelsen varierer fra 15 til 20 cm. Forlengelsen av stammen kan nå 30 cm.

Et veldig interessant trekk ved denne blomsten er det faktum at den ikke frigjør pollen. Orkideen danner en slags masse pollenkorn kjent som pollinia som holder seg til insekter, og får dem til å spre det.

Cattleya trianae omsorg

Det er viktig vann om morgenen med vann ved romtemperatur, som vil tillate Cattleya trianae Tørk ordentlig av før temperaturen synker om kvelden. Imidlertid bør det ikke vannes hver dag eller for mye, da dette kan føre til at planten råtner. Hyppigheten av vanning vil avhenge av det rådende fuktighetsnivået. Det er viktig at røttene tørker helt ut, derav anbefaling om å bruke potter som har evnen til å tømme overflødig vann fullstendig. Når det gjelder arter i frøbed, må disse holdes fuktige, ellers kan deres utvikling avbrytes.

Orkideer trives generelt i middels lette omgivelser. I forhold til posisjonen hjemme for blomsten, er beste stedet er å orientere blomsten mot øst eller sør. Når orkideen får et tilstrekkelig nivå av lys, blir bladene middels grønne og pseudolampene blir stående. Nå når det blir overflødig lys, får bladene en lilla farge.

Når det gjelder temperaturen, anbefales en romtemperatur som kan variere fra 21 ° til 26 ° om dagen og mellom 12 ° og 16 ° om natten. Jo høyere temperatur på dagtid, jo mer utvikling.

Orkideen trives best under fuktige forhold, men overflødig fuktighet kan føre til at planten råtner. Jo mer fuktighet, vil orkideen trenge mer ventilasjon. Når det gjelder gjødsel, er det viktig å gjødsle hver femtende dag når de er i full utvikling. Gjødsling bør unngås når orkideen er tørr fordi den kan skade røttene, noe som gjør den veldig enkel å reprodusere.

Overflødig fuktighet kan forårsake alvorlig skade på arten ved røttene. Dessverre, den Cattleya trianae Det er en art i fare for utryddelse som et resultat av ødeleggelsen som dens naturlige habitat har lidd og misbruk av skruppelløse mennesker som samle det inn for kommersielle formål.