Skip to content

Min aller første Garden Conservancy Open Days Tour!

12 de april de 2021

Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickEkte bekjennelser: Siste søndag var første gang jeg deltok på en Garden Conservancy Open Days-tur.

Det var hele Lins idé. Etter å ha lest en iøynefallende artikkel i Los Angeles Times, foreslo min ektefelleenhet at vi skulle tilbringe neste søndag i Pasadena og rusle rundt i andres hager (uten frykt for å bli arrestert for overtredelse). På ingen måte kunne jeg takke nei til et slikt tilbud.

Det er det som er så kult med Open Days, et program som siden 1995 har tillatt folk som deg og meg – og rundt en million andre – å vandre gjennom mer enn 3000 private hager rundt om i landet. Det er det perfekte ekteskapet: Besøkende henter ideer til sine egne hager, møter mange likesinnede hageentusiaster og snakker med designere.

Og Conservancy drar nytte av å skaffe penger og øke offentlig bevissthet om deres primære oppdrag: “… å bevare eksepsjonelle amerikanske hager til utdanning og glede for publikum. Vi søker å utvikle og utdype forståelsen av hager som integrerte elementer i vår nasjonale kunstneriske og kulturelle arv. «

En ting jeg liker med hageturer er muligheten til å ta digitale bilder og skrive blogginnlegg om all moroa jeg hadde.

Designtips fra Pasadena

Gift deg med huset og hagen: Vår første stopp var Sally og Harlan Bixbys hjem – et spansk revivalhus fra 1922 som var symbolsk for mange SoCal-hjem. Det var en rekke temahager, en spyttende krokodillefontene og interessante planter i hele eiendommen. Men det som fanget øynene mine var en subtil sammenkobling av lettstelt stokk orkideer (Epidendrum imbaguense) og de varme fargene på ytterveggene. Levende oransje og gule blomster blandes med okerstucken. Svarer hagenes fargevalg på husets utvendige farger? Hvis ikke, banker muligheten.

Variasjon på et tema: Fortsatt i Bixby-hagen, gjennom en buet døråpning som fører til en bortgjemt gårdsplass, så jeg dette lærebokeksemplet på harmoni og kontrast. I stedet for å la seg rive med overflødighetshornet av sukkulenter som trives i Pasadenas middelhavsklima, er denne sengen en studie i subtilitet og tilbakeholdenhet.

De mest interessante hagekomposisjonene er de som balanserer mellom variasjon og enhet. Legg merke til hvordan de avrundede formene til de to forskjellige kaktusene forener denne sammenkoblingen, mens variasjoner i fargen og topografien til hver plante gir variasjon. Hemmeligheten er å samle multipler av bare noen få plantearter.

Skinn et lys: Denne trafikkstoppende japanske lønnen vokste over gaten fra et av hjemmene vi turnerte sent på ettermiddagen. Jeg vil tro at eierne plantet den der, vel vitende om at den 25. september 2010, rundt kl. 15.30, ville Lin, Billy og kameraene deres bli behandlet til et øyeblikk av digital glede når de mykgjørende strålene satte bladene i brann. Selv om denne visuelle konfekten bare skjedde ved et uhell, minner den oss om at lys forandrer seg gjennom dagen, og fra sesong til sesong.

Neste gang du gjør om en av sengene dine, kan du forestille deg hvordan lys kan spille en nøkkelrolle i dine egne plantevalg.

Yipes! Se på tiden…
Det er noen titalls flere bilder å sortere gjennom, så hva med at vi midlertidig trekker støpselet på Pasadena Open Days-turneen, så kommer jeg tilbake med neste avdrag ASAP.

Gi meg beskjed hvis du har brukt noen av disse designtriksene i din egen hage og dele noen av dine egne.

Ressurs: For å finne ut mer om Garden Conservancy og Open Days-programmet, besøk www.gardenconservancy.org eller www.opendaysprogram.org.

Les del 2 …