Skip to content

Mint Mojito

4 de april de 2021
  • Mojitos lager forfriskende sommerferier – feirer sesongen – og drikker ansvarlig. Klikk på en annen pix for å forstørre og lese bildetekst.Foto/Illustrasjon: Susan Belsinger
  • Her er ingrediensene som trengs for å lage en tradisjonell mojito.
  • Tilsett først kalk og mynte i et høyt glass.
  • Tilsett sukker etter smak.
  • Bland ingrediensene med et skvett rom.
  • Fyll glasset halvveis med is.
  • Tilsett rom og musserende vann og rør for å blande. Pynt med en myntekvist. Jubel!

Ingredienser:

For en mojito:

1 lime, kuttet i 8 stykker
Sjenerøse håndfull mynteblader
Ca 1 ss sukker
Omtrent 1-1 / 2 til 2 gram smakfull rom
Is
Omtrent 2 til 3 gram glitrende vann
Få dråper Angostura eller oransje bitter, valgfritt
Myntkvist for pynt

Mojitos er en populær bardrink, spesielt i varmt vær, siden de er forfriskende og avkjølende. Jeg lager dem ofte, og jeg har laget dem mange måter. De er enkle å tilberede, og den tradisjonelle cocktailen krever fem viktige ingredienser: rom, fersk lime, mynte, sukker og musserende vann.

Jeg foretrekker en mørk rom for denne libasjonen; noen foretrekker en lett en. Jeg liker Flora de Caña eller Mount Gay; for en lett rom er Mount Gay Special bra, og mange barer bruker Bacardi Limon. En fersk kalk er helt essensiell, i tillegg til fersk mynte (tørket vil ikke fungere). Jeg lager ofte en myntsirup og fryser den slik at jeg kan få en mojito i kaldt vær hvis hyttefeber setter inn. Vanlig rørsukker kan brukes, selv om jeg foretrekker økologisk rørsukker, Turbinado eller Demerara, eller til og med lysebrunt sukker. Man kan bruke club soda, seltzer vann – noe som helst brusende vann vil gjøre – jeg liker Pellegrino eller Perrier når jeg får et valg. Bitter er ikke i den originale drikken, men jeg legger ofte til noen dråper avhengig av humøret, siden jeg liker dem.

Du trenger et høyt «collins» -typeglass, en muddler (selv om et skjehåndtak i tre vil gjøre det i en klype) og en skaft med lang håndtak for omrøring. Jeg gjør hele blandingen rett i glasset; et sugerør er fint.

I et høyt glass, legg i halve kalkbitene, ca 8 eller 12 mynteblader og sukkeret. Dette er en terte drink, og de fleste foretrekker den søtere, så du trenger kanskje litt mer sukker når du smaker på den. Ha bare et skvett rom og rot kalk, mynte og sukker, knus saften fra kalken og knus mynten. Tilsett resten av lime og noen mynteblader til og rot igjen.

Tilsett isen for å fylle glasset litt over halvveis. Hell rom over steinene – jeg liker min med mindre mengde – tradisjonelt bruker den 2 gram – rør godt. Tilsett musserende vann, rør og smak. På dette tidspunktet kan du røre inn litt mer sukker, selv om det ikke løser seg like lett. Legg til en dråpe eller to bitters hvis ønskelig. Juster med litt mer vann for en «lengre» drink hvis ønskelig. Ta en kvist med fersk mynte og løp inn rundt kanten på glasset, og stikk den deretter inn for pynt, sammen med et sugerør for omrøring / sipping. Jubel!

Variasjoner:
Alkoholfri mojito—Lat bare rom ut og tilsett litt mer musserende vann, ellers bruker jeg ofte ingefær i stedet for rom. Å tilsette 1 til 2 gram fruktjuice er morsomt – se instruksjonene nedenfor.

Fruktmojito—Tilsett ca 1 til 2 gram fruktjuice i stedet for det glitrende vannet. Dette er deilig med mangonektar, ananasjuice, granateple- eller tranebærjuice og fersk vannmelonsaft. Tilsett et godt sprut med musserende vann for pynt.

Ingefær mojito– bland rundt 2 til 3 ts fersk hakket ingefærrot med kalk og mynte – ingefærøl er bra i stedet for hele eller deler av det glitrende vannet. Dette er krydret og flott for fordøyelsen!