Skip to content

Møt en veldig spesiell blomst: Rosa canina

20 de juni de 2021

De hund rose Det er en veldig spesiell busk som kan fås i alle slags hager, selv i potter, siden den bare vokser opptil 3 meter i høyden og tåler frost på opptil -20 ° C uten problemer.

I tillegg til at det er veldig lett å ta vare på, må det også sies at det har veldig interessante medisinske egenskaper. For å finne ut hva de er, inviterer jeg deg til å møte en av de vakreste villroser i verden: hunden steg.

Kjennetegn ved Rosa canina

Frukt av hunden steg

Dette er en busket plante med løvfellende blader som er kjent under navnet Wild Rose, Escaramujo, Zarzarrosa, Agavanzo eller Dog Rose. Sistnevnte er egentlig veldig nysgjerrig, men det antas at det tidligere ble brukt til å kurere rabies. Stilkene er lange og har sterke stingers, så du må være forsiktig når du håndterer.

Blomstene vises gruppert i klynger, og er omtrent 5 cm i diameter. De spirer om våren-sommeren, og hvis alt går bra, fruktene, kalt rose hofter, modnes ferdig på sensommeren eller tidlig på høsten. Det blir da når de kan spises.

Rosa canina bryr seg

Hvit hund rose

Omsorgen den krever er praktisk talt den samme som for enhver annen rosebusk, nemlig:

  • plassering: utenfor, i full sol eller halvskygge (det må gi minimum 4 timer direkte lys).
  • Irrigasjon: hyppig. Vi vil vanne 3-4 ganger i uken om sommeren, og hver 5-6 dag resten av året.
  • Transplantasjon: på våren.
  • Beskjæring: de visne blomstene vil bli fjernet, og stilkene vil bli trimmet for å opprettholde en kompakt, mer eller mindre ballformet stil.
  • Reproduksjon: av frø på våren, eller ved stiklinger på senvinteren (februar-mars på den nordlige halvkule).
  • Jord / underlag: den vokser i alle typer jordsmonn, men hvis den er i en gryte er det viktig at vi bruker universelt voksende medium blandet med perlit.
  • Abonnent: i de varme månedene kan det betales med flytende organisk gjødsel.

Medisinske egenskaper til Rosa canina

Canina rose blomst

Brukes som fordøyelsessystemet, betennelsesdempende, avføringsmiddel, for å ro nervene, Hva tonic og hvordan snerpende. For å gjøre dette må du bare lage en syltetøy med fruktpastaen, eller du kan bruke kronbladene når de er kandiserte.

Har du hørt om Rosa canina?