Skip to content

Møt Ludisia misfarging, en orkide perle

17 de juni de 2021

Du er sannsynligvis vant til å se orkideer med brede mørkegrønne blader og utrolig dekorative blomster. Men det er en plante som lett kan finnes i barnehager som godt kan forveksles med en vanlig plante … til du ser bladene. Dens vitenskapelige navn er Ludisia misfarger, selv om det vanlige navnet er Jewel Orchid.

Hvorfor? Fordi det er en ekte perle 😉. Bladene har stor dekorativ verdi, og blomstene, selv om de er små, er også vakre.

Hvordan er Ludisia misfarging?

Ludisia misfargingsanlegg

Denne orkideen er innfødt i det tropiske Asia, hvor den kan sees i land som Thailand og Filippinene. Vokser til en høyde på 70 centimetersom produserer kopperike eller grønne stilker (avhengig av sorten). Bladene kommer ut av den, som er elliptisk-lansettformede, og måler mellom 7 og 10 centimeter i lengde, med en myk overflate. Blomster spirer fra en hårete blomsterstilk mot slutten av sommeren.

Det er en plante som kan holdes hjemme i flere år, i et lyst rom med høy luftfuktighet. Dyrking er ikke vanskelig, men det er sant at du må ta hensyn til noen ting.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Ludisia misfarges i blomst

Hvis vi vil ha ett eller flere eksemplarer, er dette omsorgen vi må gi:

  • plassering: inne i hjemmet, i et lyst rom og vekk fra luftstrømmene som kommer fra klimaanlegget og / eller viften, så vel som de som kan komme utenfra om vinteren.
  • Underlag: det må ha veldig god drenering. Vi kan bruke en klargjort for acidofile planter blandet med perlit i like store deler.
  • Irrigasjon: to eller tre ganger i uken om sommeren, og noe mindre resten av året. Vi bruker vann uten kalk, regn eller forsuret (vi vil blande væsken av en halv sitron med 1 liter vann).
  • Abonnent: vi kan betale det med gjødsel for orkideer, i henhold til instruksjonene som er angitt på pakken.
  • Transplantasjon: annet hvert år, om våren.
  • Luftfuktighet: det må være høyt. For å oppnå dette kan vi plassere flere glass vann rundt den eller en luftfukter.
  • Rustikk: støtter ikke kulde eller frost.

Hva syntes du om denne orkideen?