Skip to content

Når du kjøper et hus, kjøper du en hage, del 2

15 de februar de 2021

Passer de eksisterende plantene etter din smak?
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickDet er mange alternativer for hagegulvet ditt.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickSe etter sikker fotfeste i trinn og stier.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickSmarte kontrollere kan hjelpe deg med å spare vann og senke den månedlige regningen.Å skape forsvarlig plass rundt hjemmet ditt, er det en jobb for hjem i områder med høyt brann.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickPasser de eksisterende plantene etter din smak?
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickDet er mange alternativer for hagegulvet ditt.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickSe etter sikker fotfeste i trinn og stier.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickSmarte kontrollere kan hjelpe deg med å spare vann og senke den månedlige regningen.Å skape forsvarlig plass rundt hjemmet ditt, er det en jobb for hjem i områder med høyt brann.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickSer under panseret – Hardscape and Infrastructure

Etter at fortryllelsen av et skvett av fortauskant har slitt, er det på tide å se hvor du går – bokstavelig talt. Når du ser på stiene, kan du vurdere om de er i stand til jobben de er designet for: Stepping stein eller grus er bra for en uformell spasertur, men ikke det beste valget for å rulle ut søppelkassene eller bære tøy og dagligvarer til og fra bilen. Nedbrutt granitt rett utenfor et rom med tregulv? Jeg tror ikke det.

Grussti med steinoverskrifter

Er terrassen jevn og sprekkfri, eller ser det ut som bakken under fortsatt legger seg? Det samme gjelder støttemur og stuk eller vegger. Dette er store billettvarer å reparere eller erstatte.

Inspiser alt konstruert av tre for å se om det er lyd. Gjerde- og skyggestrukturposter som kommer i direkte kontakt med jorda, er mer sannsynlig å bli påvirket av råte eller termitter, hvis ikke nå, til slutt.

Er det verktøy som betjener hagen? Belysningssystemer bør testes etter at solen går ned. Sjekk om det er nok stikkontakter på de riktige stedene, eller du må kanskje stole på mye skjøteledning for verktøyene dine. Og hvor er det mest praktiske tilkoblingspunktet for den gassbrannen du har drømt om? Å grave en ny grøft på forsiden av huset kan være kostnadseffektivt.

Vanningskontroll

Hvis du kjøper i en del av landet der vanningsanlegg er like for kurset, kan du be selgeren om å skyte den opp og se etter lekkasjer, overspray og dekkingshull. Hvis den drives av en automatisk kontroller, er det en moderne «smart» kontroller som tilpasser seg endringer i sanntid i været og sparer mye penger på vannregningen? Hvis ikke, sett det på listen over forbedringer.

Sikkerhet først

Familien din og din sikkerhet bør være topp prioritet. Å bevege seg rundt i hagen din trenger ikke kreve ekstrem årvåkenhet ved hvert trinn: Solide, jevne, sklisikre overflater, solide håndskinner, tydelig markerte høydeendringer og rekkverk eller tette plantinger der fall er mulig, vil sikre ditt velvære. Riktig utformet belysning lar deg nyte hagen din etter natt og gir deg sjelefred når du nærmer deg inngangsdøren etter mørkets frembrudd, eller finner veien til søppelkassene.

Steintrapper Brann i Santa Barbara ved foten

Jeg bor langs Californias sentrale kyst, der, i likhet med mange vestlige stater, brann er en del av den naturlige økologien. Dessverre er det også her folk elsker å bygge hjem. Hus og hager i høyrisikoområder må være spesielt oppmerksomme på det som branneksperter kaller ”forsvarlig plass” – tenke på plantegnelser for å unngå drivstoffoppbygging, spesielt nær huset. Plantinger pakket rundt fundamentet kan se sjarmerende ut, men de fører også flammer til døren. Det samme gjelder trær med grener for nær huset. Les innlegget fra 13. mai 2009 for spesifikke ideer om hva som er et brannsikkert landskap.

Se også om du kan gjøre observasjoner av hvor vann renner når en stormvask av en storm kommer din vei. Plantefrie, eroderte skråninger eller telltale siltavsetninger er et tegn på at mer vann renner over jorden enn det som kan absorberes. Noen ganger resulterer det bare i irritasjonen av å måtte feie søppel fra stiene, men du ser kanskje også på starten av et større problem. Vurder tjenestene til en sivil- eller jordingeniør for å forsikre deg.

Hva ser Choo ut på?

«Ok, Billy,» tenker du kanskje. “Nok med de ikke så sexy tingene. Hva med rett og slett godt utseende? ”

Korallfarget Echium og Pelargonium

Jeg skjønner det, så her er det noen biter å tygge på. Hvis hagen rundt huset er mer eller mindre en blank skifer, er det ikke mye du trenger å tilpasse din smak til. Ja, det er sannsynligvis planter på nærliggende partier som du kan svare på (eller prøve å få bort). For det meste er den gode nyheten at du kan ha det. På den annen side må du punge ut for alle plantene. Bare vri din egen følelse av stil løs og gjør hagen til din egen.

Hvis du imidlertid arver en etablert hage, er det to store spørsmål: 1) Kan du jobbe med det som allerede er der? Behager fargene deg? Er det nok variasjon og kontrast i former og løvverk? Og 2), hvis du ikke er begeistret for den nåværende eierens hagearbeidsvisjon, hva kan du beholde og jobbe med og hva må du gå? Du trenger ikke å gjøre alle endringene dine samtidig, men det er nyttig å utvikle en hovedplan du kan jobbe mot, bit for bit.

Klikk gjennom

Les del 3 for å lære om hvordan du ser etter hvor miljøvennlig den nye hagen er, treproblemer og hvordan naboens hage kan påvirke din (og omvendt). Gå tilbake til del 1.