Skip to content

Når fikenbladet faller, vises sanselige former

15 de februar de 2021

Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickBilly GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickBilly GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickJeg liker å være hageskribent. Men noen ganger lengter jeg etter å lage noe som får leserne varme og plaget den gamle moten, med litt sexy, dampende varme.

I dag fikk jeg inspirasjonen min. Mens jeg gikk Biff the Wonder Spaniel, nektet jeg en åpenbar handling av botanisk erotikk. Da jeg kjempet for å fange denne offentlige skjermen på kameraet mitt, rullet bilder av splittrede, voldsomme romantikkromaner forbi tankene mine.

Du vet, som paperbacks med den firkantede kjevehelten, blondt hår som blåser Favio-lignende, poofy piratskjorte revet til navlen. Og alltid ødela den herjede, rødhårete jenta nesten i sine sene, solbrune armer.

Varmt nok til å steke en aubergine

Men i min versjon blir det litt kinkier – hva med at vi prøver litt inter-genus action? Som hva som skjer når et medlem av familien Moraceae (morbær) og en annen fra Palmaceae (Palm) får sine mojos til å fungere.

Hvordan ta tak i leseren? Jeg vet…

Kapittel en


Hennes glatte, melkehvite lemmer innkapslet torsoen hans og pakket ham tett inn i en kokong av lidenskap …

God start. Noen slår på en vifte.

Hva med barna?

Shucks og darn! Dette er en PG-13-blogg, så la oss avkjøle jetflyene og komme tilbake til noen gode gamle hverdagshageskrivinger.

Her er en tanke: Ville det ikke vært interessant hvis de klassiske skulpturene på museer hadde løvfikenblad?

Ser ut til at vi har flaks i Santa Barbara i krysset mellom gatene Anacapa og Arrellaga. (Åh, som om du ikke har noen rare gatenavn der DU bor?). Det du ser her er en merkelig hagebruk som bare avslører seg fullt ut i løpet av det som går vinteren der jeg bor.

ficus

Den mer amorøse halvparten av dette nydelige paret er Ficus carica – vanlig fig, minus Newton. Treet ser ut til å ha spiret ved et uhell ved foten av Butia capitata (pindopalm eller gelépalme). Den delen jeg ikke får er hvordan ting utviklet seg fra den ydmyke begynnelsen til denne merkelige blekkspruten av en ordning.

Røttene er fast forankret i plenen på den varme, sørsiden av håndflaten. Så begynner det å snurre rundt bagasjerommet mot klokken.

ficus

Over på den vestvendte siden ser det fremdeles ut som normalt, hvis du ignorerer at den ene planten har et dødsgrep på den andre. To store grener spredte seg opp og bort fra en sentral koffert for å danne kalesjen. Ser ut som et forvirret rein for meg.

ficus

Men tilbake på øst- og nordsiden brister alt helvete. De utbredte «vedhengene» ser ikke ut til å være grener, og de ser heller ikke ut som røtter. Ingen tegn til knopper eller blader eller rothår.

Dette er også der de muskuløse og grasiøse menneskelignende formene avslører seg. Som en Escher-tegning er det vanskelig å fortelle hvilken vei som er opp. Jeg ser en person som lener seg mot en søyle, hodet gjemt bort, flere armer vikler seg rundt den større formen, utmattet, nesten kollapser.

Min kone, Lin, tolket det som om det var en hengende trapesartist, ben som holdt seg på kofferten, kroppen buet til siden, armene nådde ut på jorden.

Hva ser du? Har du noe å toppe dette der du bor? Jeg gjetter at hvis du ser hardt nok ut, er det noen ganske interessante scener som blir skuespiller ute i buskene.

Det er det for meg. Det er noen oppblåste skyer som driver over hodet i ettermiddag. Et ønske om å se om min høyre hjerne fremdeles er «i sonen.»