Skip to content

Når og hvordan så frø av kjøttetende planter?

3 de juni de 2021

Kjøttetende planter er mest nysgjerrige. Både barn og voksne er forbauset over å se at bladene ikke er de typiske som andre planter har, men at de har blitt mer sofistikerte feller.

Selv om jeg ikke skal lure deg, er det vanlig at når du kjøper en … ender du opp med noen flere. Derfor er en måte å spare litt penger på, og forøvrig utvide samlingen, å få frø av kjøttetende planter og plante dem. Men, som?

Når blir kjøttetende plantefrø sådd?

Sundew spirer godt fra frø

Det er mange typer kjøttetende planter, og ikke alle blomstrer og fruktes derfor samtidig. Men generelt, såtiden er fra midten / sen vår til sommeren. Disse plantene trenger varme for å spire, så i de årstidene vil de ha mange muligheter til å vokse og bli de plantene som forbløffer oss så mye.

Levedyktighetsperioden er kort, så vi anbefaler ikke å så frø fra tidligere år, siden de vil ha mange vanskeligheter med å spire.

Hvordan blir de sådd trinnvis?

Frøbedene til rovdyr må ha blond torv eller mose

Trinn for trinn å følge er som følger:

Kjøp frø fra spesialiserte selgere

I dag selger de frø av kjøttetende planter overalt, til veldig forskjellige priser. Men etter å ha lest kommentarene til mange mennesker, både i fora og i elektroniske butikker der de selger alt, Jeg anbefaler at du får frø på spesialiserte nettsteder, enten nettbutikker der de bare selger denne typen planter, eller i fora for foreninger og / eller samlere.

Tro meg, det vil være garantien for at disse frøene i sannhet er av artene som interesserer deg, og at de i tillegg er levedyktige, så ved å følge rådene vi vil fortelle deg nå, vil de ha mange muligheter av spiring.

Forbered materialet du trenger

Du trenger virkelig ikke mye for å så frøene dine, bare følgende:

 • Plastbeholder med hull i underlaget: det kan være en blomsterpotte, et brett, et glass yoghurt, … hva som helst. Men hvis du bruker en mat- eller drikkebeholder, må du først rengjøre den med destillert vann og litt oppvaskmiddel.
 • Plate / brett: det er interessant å legge det under gryten eller brettet som brukes som såbed. På denne måten vil substratet forbli fuktig i lengre tid, siden vannet vil forbli stillestående i parabolen når det vannes, og dette vil bli absorbert av substratet.
 • Underlag *: vil variere avhengig av kjøtteter. Basen vil (nesten) alltid være ugjødslet blond torv.
  • Cephalotus: 60% blond torv må blandes med 40% perlit eller kvartssand. Mer informasjon.
  • Darlingtonia: 100% levende sphagnummose. Mer informasjon.
  • Dionaea: Du kan blande torvmos med 50% kvartssand, eller 70% torvmos med 30% perlit. Mer informasjon.
  • Sundew: bland 70% blond torv med 30% perlit. Mer informasjon.
  • Nepenthes: Bland 70% torvmos med 30% perlit, eller 100% levende sphagnummose. Mer informasjon.
  • Pinguicula: du må blande blond torv med 30% perlit. Mer informasjon.
  • Sarracenia: blanding av blond torv med sand i like deler, eller med blond torv blandet med 30% perlit eller vermikulitt. Mer informasjon.
  • Utricularia: bland 70% blond torv med 30% perlit. Mer informasjon.
 • Vann: det må være så rent og rent regn som mulig. Hvis du ikke får det, er et godt alternativ destillert eller osmosevann, eller et med veldig svak mineralisering med en tørr rest på mindre enn 200 ppm (som Bezoya-merket).
 • Gibberellinsyre (GA3) *: dette er valgfritt, men anbefales på det sterkeste for nybegynnere og for vanskelige frø som Darlingtonia og Nepenthes. Det er et hormon som stimulerer spiring, og brukes på følgende måte:
  1. Først må du introdusere 100 mg av denne syren i et glass, og hell deretter litt ren eller 96 ° alkohol til den oppløses.
  2. Deretter må du tilsette 100 ml destillert eller regnvann, og blande.
  3. For å fullføre må du oppbevare den i kjøleskapet (ikke i fryseren, men i den delen der du legger frukt, meieri osv.) I maksimalt 14 dager.

* Du kan få det ved å klikke på lenkene: ,,, og, så vel som.

Så frøene

Sarracenia blir sådd om våren-sommeren

Når du har alt klart, er det på tide å så frøene. For det, det er viktig at du klargjør underlaget og vanner det godt til det er helt vått. Idealet er at det ikke blir oversvømmet, så du må helle vann litt etter litt; Hvis du foretrekker det, er et annet alternativ å fylle en beholder – uten hull – med vann, hell i underlaget, og når du skal bruke det, klem det som om det var en svamp for å fjerne overflødig vann.

Seinere, du må fylle såbedet (Husk at det må være en plastbeholder med hull i underlaget) med underlaget, og legg frøene på overflaten. Forsikre deg om at de er så langt fra hverandre som mulig, og unngå å lage bunker. Begrav dem deretter litt (ikke mer enn en centimeter), og legg til hvis du vil ha litt gibberellinsyre.

Å ende, legg platen eller brettet under såbedet, og plasser den i et lyst område, men uten direkte sol (med mindre du har plantet Sarracenia eller Dionaea, i så fall må de være i full sol).

Ha en lykkelig planting!