Skip to content

Når og hvordan vanne tomatene

5 de juni de 2021

Tomater er en av de enkleste hagebrukeplantene å dyrke som eksisterer, så mye at uansett om vi har en tomt eller ikke, kan vi nyte den autentiske smaken av fruktene deres produsert uten kjemikalier. Men for det det er viktig å vanne dem når det er nødvendig. Hvordan vet du at?

Hvis du er i tvil om det og ikke vil at prøvene dine skal bli tørste eller lider av overflødig vann, vil jeg forklare når og hvordan vanne tomatene.

Hvordan er vanningen av tomatene?

Tomatplanten trenger hyppig vanning for å vokse

Vann er grunnleggende for livet, men uansett om vi overvanner eller lar jorden forbli tørr mye lenger enn det er passende, vil røttene svekkes og dø. For å unngå det, det vi må gjøre er å kontrollere fuktigheten i jord eller underlag. Og hvis vi vanner når den ennå ikke har tørket nok, uansett hvor mye vann tomatplanten ønsker … må vi alltid prøve å unngå både overdreven og mangler.

Tenk på det: hvordan har du det når du drikker mye på en gang? Opprørt, magesmerter, … Det har skjedd meg, kommer tørst hjem og drikker en halv liter vann i en sittende. Etter en stund angret jeg på å ha drukket så mye på så kort tid. Vel, noe lignende skjer med planter.

Åpenbart vil de ikke ha vondt i magen av åpenbare grunner 🙂, men det må tas i betraktning at røttene deres kan bli skadet. Hvis de er i konstant kontakt med en veldig fuktig jord, vil de til slutt kveles … bokstavelig talt. De vil gå tom for oksygen, de vil svekkes, … og det vil være akkurat det soppene leter etter. Disse mikroorganismene sprer seg i denne typen miljø, fuktige, og hvis de også er varme, vil anlegget vårt ha stor risiko for å bli syk.

Hva skal jeg gjøre for å bli sunn? Det er enkelt: sjekke hvor tørt eller vått det er, noe som gjøres på noen av disse måtene:

  • Graver litt opp skitten.
  • Bruk en digital fuktighetsmåler (gå inn på forskjellige punkter på jorden).
  • Hvis de er i en gryte, ta den en gang vannet og igjen etter noen dager.

Hvor ofte skal tomatene vannes?

Like viktig som å huske å vanne er å vanne godt. Derfor er det nødvendig å bruke et vanningsanlegg som er tilstrekkelig med tanke på vekstmediet. For eksempel, hvis tomatplantene er i frukthagen, er idealet å installere et drypp vanningsanlegg siden det vil tillate oss å ha godt vannet planter samtidig som vi vil unngå å miste vann; Omvendt, hvis de er pottet Jeg anbefaler å vanne dem med en vannkanne og også legge en tallerken under dem.

Når vanningssystemet er valgt, Hvordan kan vi vite at vi vanner godt? Vi vil vite om jorden er veldig fuktig, men ikke oversvømmet. I tillegg bør bladene, blomstene eller fruktene ikke være våte, da vi ellers kan lette utseendet til sopp.

Men…

Hvor ofte vanner du potteplanter?

Vanning må være hyppig, men ikke så hyppig som om de var i hagen. Generelt, De skal vannes omtrent 3 ganger i uken om sommeren, men omtrent 2 ukentlig resten av året. Bruk regnvann eller kalkfritt vann når du kan, og unngå å fukte blader, blomster og frukt.

Hvis du har en plate under den, anbefales det å fjerne overflødig vann for å forhindre det. På denne måten er det mer usannsynlig at den blir smittet av sopp.

Og hvor ofte er de i hagen?

Tomatplanter vannes ofte

Hvis du har tomatplanter i frukthagen eller hagen, må du vanne dem oftere. Om sommeren kan det være nødvendig å vanne dem daglig hvis miljøet er veldig tørt og varmt, vil jorden tørke ut raskt; På vår side vil de bli vannet mindre om våren, omtrent to ganger i uken mer eller mindre.

Har det vært nyttig for deg?

Psst … du har fortsatt ikke tomater og gleder du deg til å dyrke dine egne planter? Så se denne videoen for å vite hvordan de blir sådd trinn for trinn: