Skip to content

Når og hvorfor knytte salat?

2 de juni de 2021

Å dyrke salat er en veldig givende opplevelse, siden vi om noen få uker vil vite at de vil være klare til konsum. Men noen ganger er det viktig at vi, før vi plukker dem, binder dem slik at knoppen utvikler seg godt, slik at planten kan få et bedre utseende. Så, Jeg skal forklare deg når og hvordan du skal knytte salat. Så du kan ha gode høstinger.

Hvis du vil lære når og hvordan du skal plante salat, skal vi forklare det i detalj her.

Salatkarakteristikker

salatdyrking

Det første av alt er å kjenne egenskapene og pleien som salat trenger for riktig dyrking. Salatbindingsdelen er bare en del av all omsorg det tar for å trives i god stand. Salat er en grønnsak som tilhører sammensatte familie som endiv, artisjokk, tidsel, etc. Det er ideelt for alle de menneskene som er mer nybegynnere i urbane dødes verden.

La oss se hva som er egenskapene som gjør salat mer egnet for nybegynnere:

  • Det er ikke en avling som krever mye pleie og det påvirkes knapt av skadedyr.
  • Vekst- og utviklingssyklusen er kort. På kort tid kan den vokse og høstes, slik at den kan kombineres med andre grønnsaker som har en lengre syklus for å utnytte plassen godt. I tillegg kan du lære alt du trenger å vite for å bli kjent med den urbane hagenes verden.
  • Du kan kombinere forskjellige varianter å kunne ha avlinger av forskjellige arter gjennom året.
  • Det er en kultur som tilpasser seg ganske godt til containere. Det kan ikke bare dyrkes i bakken, men også i noen beholdere.

Krav

La oss se hvilke eneste hovedkrav som salat trenger for å trives under gode forhold. Som vi har nevnt før, er det å binde salat en helt forutsetning du trenger for at den skal trives godt. Vi skal analysere hvilken type vanning du trenger. Det er en moderat krevende vanning, spesielt når du danner knoppen. Det er når salaten må danne knoppen at den trenger mest vann. Når knoppen har utviklet seg, blir vanningen middels.

Når det gjelder næringsstoffer, som enhver grønnsak som har blader, trenger den næringsstoffer slik at den kan blomstre. Derfor anbefales det når du utvikler knoppen for å påføre gjødsel. Hvis det er en ikke-kjemisk organisk gjødsel, mye bedre. Substratet trenger 3 liter volum for å vokse godt. Dette betyr at du trenger et utelukkende reservert rom slik at næringsstoffer ikke blir sett i konkurranse med en annen avling.

Salatdyrking

dyrket salat

Det er ganske vanlig å lage frøbed, selv om det også kan gjøres ved direkte såing. Hvis det utføres ved direkte såing, er det senere nødvendig å utføre noe tynning for å kunne en avstand mellom planter på omtrent 20-30 centimeter. I tilfeller der du trenger å transplantere såbedet i en endelig beholder, er det rette tidspunktet når planten har mer eller mindre 4-5 ekte blader. De er blader som allerede er fullt utviklet og ikke er en del av den første frøplanten.

Salaten tar omtrent 5-10 å høstes. En kontinuerlig innhøsting kan gis ved å kutte bladene som er nødvendige og gjøre forskjellige typer kutt. Spesielt i den varmeste sesongen kan salaten heve eller plukke opp. Hvis dette skjer, betyr det at det blomstrer og bladene blir mye tøffere og bittere i smak. Med bladene av denne teksturen med denne smaken vil det ikke være mulig å konsumere, og vi vil ha mislyktes i kultiveringen.

Hvis vi vil ha en høst av salat gjennom hele året, må vi utføre en forskjøvet planting. Frøplanter som er fjernet under tynning, holdes i mindre potter til det er på tide å plante et nytt skifte av salat. Du kan også dra nytte av de bare rotkulene for å holde dem i noen dager i et basseng med vann, slik at de kan transplanteres senere.

Selv om vi tidligere har nevnt at de er avlinger som vanligvis ikke blir angrepet av skadedyr, er noen av dem oftere følgende:

  • Snegler og snegler: Siden de har høye luftfuktighetsforhold, er manuell innsamling eller installasjon av ølfeller nødvendig for å eliminere dem.
  • Sopp: de vises når det er for mye fuktighet. Det er best å fjerne de berørte områdene og fremme lufting.
  • Bladlus: hvis det er et overskudd av nitrogenbladlus, kan det oppstå. Det kan forhindres med brennesleoppslemming eller med vegetabilske insektmidler.
  • Fugler: det ideelle er å dekke salatene med et maske.

Når skal jeg knytte salat?

grunn til å knytte salat

Salat har en rask veksthastighet: om tre måneder etter såing vil de være klare til høsting. Generelt får de vokse alene, for så lenge de har vann og de nødvendige næringsstoffene når de smaker, vil vi vite at de vil være deilige. Imidlertid er det noen varianter, som Roman, det det anbefales å binde dem ca. 5 eller 6 dager før du tar dem.

Hvorfor må du knytte salat?

Med bunten er det som oppnås knoppen har en bedre utvikling, samtidig som delene som vil bli skjult for solen blekes. Men hvis vi er mye mer interessert i bladene enn knoppen, er det ikke viktig å gjøre det.

Bindeprosessen er veldig enkel: med et tau, eller til og med med et elastisk bånd, må vi knytte bladene. Vi tar dem med hendene, som når vi lager en hestehale, og vi fører tauet eller strikken gjennom bladene. Når det er gjort, vil det være nok å la plantene være slik i noen dager.

Ja absolutt, Det er veldig viktig at vi vet at hvis det regner med regn, dekker vi dem med for eksempel plast, siden de ellers kan bli skadet. Skuffer kan også tjene oss.

Og med dette er vi ferdige. Visste du hvorfor salat var bundet? Har du noen gang gjort det? I alle fall håper jeg denne artikkelen har vært nyttig for deg. 🙂