Skip to content

Når plantes erter?

17 de juni de 2021

Erter er veldig næringsrike belgfrukter, da de er rike på karbohydrater, proteiner og lipider. De kommer fra erter, som er veldig raskt voksende planter som vil være veldig nyttige selv etter at sesongen er over, da vi kan bruke dem som grønn gjødsel.

Men, Når plantes erter? Hvis du vil utnytte øyeblikket og dermed oppnå en utmerket høst, vil vi gi deg en rekke tips slik at du kan oppnå det.

Hva trenger erter?

Grønne erter

Ertene for å kunne utvikle seg riktig de trenger været for å være kjølig og fuktig. De liker ikke intens varme eller tørt vær for mye. Derfor er det viktig å så frøene så snart som mulig for å oppnå de beste høstene, slik at de på denne måten kan vokse godt.

I tillegg er det praktisk det jorden er frisk og har veldig god drenering, siden ellers vil ikke røttene ikke bare kunne rote godt, men det er også veldig mulig at plantene blir svake. Derfor, hvis landet vi har er veldig kompakt, anbefales det å lage plantegrøfter 30-40 cm dype og blande jorden vi har fjernet med perlit eller elvesand.

Når blir de plantet?

Erteplante

Med tanke på alt dette, den beste tiden å plante erter er om høsten (mot oktober måned på den nordlige halvkule). Det kan også gjøres på slutten av vinteren hvis vi bor i et område der vinteren er spesielt kald, med frost på mer enn -5 ° C. Om bare 12-14 uker etter å ha plantet dem, vil vi kunne samle de første belgene som vi kan bruke til å lage deilige oppskrifter.

Hvis vi har plantet varianter av enrame, er det viktig at vi setter støtter som de kan bruke til å hekte sene.

Ertene vil imidlertid kunne modnes uten problemproblemer.