Skip to content

Når skal du beskjære rosebuskene

17 de juni de 2021

Rosebusk er busker som produserer ekstraordinært vakre blomster. De er sannsynligvis de mest kultiverte hageplantene, eller en av de mest etterspurte. De krever ikke mye stell, og i tillegg er de vakre en god del av året.

For at de skal kunne produsere nye blomster hver sesong, er det imidlertid nødvendig at vi beskjærer dem regelmessig. Derfor skal vi forklare når beskjæres rosebuskene.

Hovedpersonene våre er planter som har blitt dyrket i århundrer. De ser nydelige ut både i hagen og i en gryte, på balkongen, på terrassen eller på terrassen. For å være sunn trenger de bare å være i et område der de er i direkte sollys i minst fire timer om dagen, og ofte vanner.. Spesielt om sommeren vil det være praktisk å vanne dem veldig ofte for å forhindre at jorden tørker ut.

Siden de er planter som blomstrer fra vår til høst, beskjæringssesongen varer alle disse månedene siden når blomstene visner, må vi kutte dem. Hvis vi ikke gjorde det, ville vi ende opp med å få en busk med mindre blader og blomster. For å unngå dette, må vi ta beskjæringssaks og kutte blomsterstammen. Dermed ville rosenbusken fortsette å produsere store, vakre blomster.

Blomstrende roser

Men bortsett fra disse små beskjæringene, Det er også nødvendig at vi mot slutten av vinteren gir den en større beskjæring for at nye grener skal spire. For å gjøre dette må vi ta en liten håndsag eller en passende saks som tidligere er desinfisert med apotekalkohol, og hvis vi lar 4 til 6 knopper vokse, må vi kutte fra to til fire.

Når vi er ferdige, kan vi legge helende pasta på sårene hvis vi vil. På denne måten vil risikoen for infeksjon være minimal, noe som utvilsomt er veldig interessant siden vår rosebusk vil kunne fortsette å vokse uten problemer.