Skip to content

Når skal du plante purre

14 de juni de 2021

Purren er en hagebruk som er mye brukt på kjøkkenet som kan dyrkes både i bakken og i en gryte, siden den ikke krever mye plass for å kunne ha en utmerket utvikling. Nå må vi velge øyeblikket når vi skal plante det godt, ellers vil vi ikke få mest mulig ut av sesongen.

For å forhindre at dette skjer med oss, nedenfor Jeg skal forklare deg når du skal plante purre og hvordan du gjør det for å oppnå bedre høst.

Når blir de plantet?

Purre er hagebrukplanter som blir plantet tidlig på våren Normalt, men den kan plantes på slutten av vinteren (og til og med midt i denne sesongen) hvis klimaet er mildt eller frostene som oppstår er veldig svake (ned til -1 eller -2 ° C) og punktlige, det vil si de er registrert en dag i året eller mindre (hvert 2. eller flere år).

Hvor kan de plantes?

Som vi nevnte i begynnelsen, kan plantes i bakken eller pottes. Hvis vi velger det første stedet, er det viktig å først fjerne urtene og gjødsle det med organisk gjødsel, for eksempel med guano, for å gjødsle det; Tvert imot, hvis vi velger å plante den i en gryte, må vi velge en som har en minimum diameter på 30 cm.

Plantetips

For at alt skal gå greit, tilbyr vi deg en rekke veldig nyttige tips som vil hjelpe deg med å få en utmerket høst:

Dyrking i hagen

  • Bruk et anti-ugressnett: På denne måten vil du unngå at dyrking av purre blir invadert av ville urter.
  • Installer et drypp vanningsanlegg: det er en måte å unngå å kaste bort vann forgjeves.
  • Plant purren på nettet: la det være en avstand på mellom 10-15 cm.

Pottedyrking

  • Bruk en stor gryte: jo mer, jo bedre siden du kan få en bedre utvikling.
  • Fyll den med universelt voksende medium blandet med 30% perlit: purren vil ha alle næringsstoffene de trenger, og i tillegg vil røttene ikke bli oversvømmet.
  • Legg en tallerken under den: Anbefales spesielt hvis du bor i et veldig varmt område.

Nyhøstet purre

Kos deg med høsten din 🙂.