Skip to content

Nattblomstrende planter

26 de juni de 2021

De fleste planter blomstrer om våren. Varmen kommer og plantene våkner av sløvhet og blender oss med vakre blomster. Imidlertid gleder ikke alle oss med sin skjønnhet i dagslys. Det er planter hvis blomster sde åpner om natten. Hvordan er det mulig? Solen er ikke alt for planter, men pollinatorer er det viktigste.

Bier, veps eller sommerfugler bære pollen fra de mannlige delene av planter til de kvinnelige delene, men disse dyrene gjør det om dagen. Imidlertid er det andre dyr som lever om natten som utfører samme funksjon, så det er nødvendig at det er planter for disse. Eksempler på disse plantene er Dondiego eller Mirabilis Jalapa, Galán om natten eller noen kaktus.

De Mr. Diego Det er en plante som ikke når en meter i høyden. Den tåler ikke kulden godt, og med de første frostene dør den, men den reproduserer perfekt gjennom frøene. Disse er svarte og vises når blomsten faller. Den er plantet om våren og blomstrer om sommeren, men som jeg allerede har sagt, bare om natten. Men hvis dagen er veldig overskyet, kan vi være heldige å se blomstene åpne. Fargen på blomstene varierer fra hvitt til rosa, og kan finne forskjellige blomsterfarger på samme plante.

Galán om natten eller Cestrum nocturnum er en busk som har små hvite blomster som, i likhet med Dondiego, bare kan oppdages om natten eller på en mørk dag. Det mest bemerkelsesverdige med denne planten er lukten. En lukt som vil gjøre sin tilstedeværelse kjent i en ganske stor radius rundt den. Det er en tropisk plante, så kulden støtter den ikke godt.

Et eksempel på en nattlig kaktus er Trichocereus spachianus. Denne har store hvite, rødlige eller grønne blomster.

Mer informasjon – 10 vårplanter.