Skip to content

Omsorg for den abessinske Gladiolus

19 de juni de 2021

Når vi leter etter høye løkplanter for å danne bed, selv om de er midlertidige, er det ikke alltid lett å finne arten vi liker best, spesielt hvis vi vil ha planter som vanligvis ikke blir sett hver dag. Derfor gir vi deg denne gangen beskjed om Abyssinian Gladiolus, en pæreformet innfødt til Afrika med en høyde på 100 cm, som vi vet at du vil elske 😉.

Den produserer vakre, duftende hvite blomster fra sensommeren til høsten, alt med minimal forsiktighet.

Når blir pærene plantet?

Abyssinian Gladiolus-pærer

For å få en fantastisk Abyssinian Gladiolus-seng, er det første du selvfølgelig må skaffe pærene. Siden du kanskje ikke finner dem i barnehager, er det best å kjøpe dem online, i nettbutikker.

Når du har dem hjemme, på senvinteren eller tidlig på våren bør du grave en grøft eller små hull (en per pære) hvis dybde er dobbelt så høy som pæren; det vil si at hvis det er 4 cm høyt, skal hullet ikke være mer enn 8 cm dypt.

Du kan plante dem sammen eller legge en avstand på 10 cm mellom dem. Det er viktig at du vet at jo nærmere de er sammen, jo tettere sengen vil se ut.

Hvordan blir de tatt vare på?

Gladiolus murielae blomster

For at løkene skal spire på en sunn måte og for at plantene skal produsere en interessant mengde blomster, må du ta følgende i betraktning:

  • plassering: pærene må begraves i et område der bladene blir utsatt for solen når de spire.
  • til vanlig: det må ha god drenering. Du kan blande jorda i hagen din med perlit i like deler for å forbedre den, eller til og med begrave blokker og fylle hullene med svart torv blandet med 50% perlit.
  • Irrigasjon: hyppig, men unngå vannlogging. Vanningsfrekvensen vil variere avhengig av været, men vil vanligvis vannes hver 2. til 3. dag.
  • Abonnent: veldig viktig å gjødsle med gjødsel for løkplanter gjennom hele blomstringssesongen.
  • Rustikk: det er følsomt for kulde, så hvis temperaturen synker under -2 ° C om vinteren, anbefaler vi deg å fjerne pærene og beskytte dem på et tørt og mørkt sted inne i hjemmet.

Kos deg med dem 🙂.