Skip to content

Oppdag alt om agatpotet

4 de juni de 2021

Potetverdenen har mange forskjellige eksemplarer, som hver viser sine spesielle egenskaper, som de ofte brukes til denne eller den andre i den kulinariske verdenen.

I dag skal vi snakke om agatpotet, som er mye brukt fordi det ifølge spesialister er en av de typene poteter som er angitt for å lage alle slags gryter, dampende eller bare for baking. Dette gjør det veldig populært og gjør det til et av de mest populære.

Kjennetegn ved agatpotet

poteter brukt til steking og mange oppskrifter

En av de første egenskapene som gjør denne typen poteter veldig nyttig er at det er vanligvis av den tidlige samlingen Og i handelens verden er dette veldig verdifullt, da det vil gi et jevnt utseende på grunn av dette.

Det er en knoll som i sine større eksemplarer vil ha en avlang form, mens når mindre typer blir funnet, vil de se rundere ut. I alle tilfeller viser den tynne huden karakteristikk av mykhet, som når den ekstraheres avslører potetens helt gule og ensartede tone.

Når en agatpotet krysses, vil den virke godt hydrert, med en bestemt mengde vann. Dette gjør at de også inneholder en stor mengde stivelse, noe som gjør det veldig spesielt for tilberedning av visse retter blant dem er fylte poteter og gnocchi, blant mange andre kulinariske herligheter fra forskjellige deler av verden.

Kultur

Agatpotet brukes i økende grad over hele verden, men det er i visse områder av Europa, helst i Spania og Frankrike, hvor den dyrkes oftere og stadig brukes i forskjellige typer tradisjonelle retter fra disse områdene.

Såing av disse avlingene utføres vanligvis på to bestemte datoer på året, som er de siste dagene i august og begynnelsen av april. På disse to datoene, agatpoteten vil være i sin perfekte form, etter å ha blitt dyrket i det nøyaktige øyeblikket for sin korrekte utvikling.

Den beste utviklingen av denne typen poteter vil bli gitt ved en spesifikk temperatur mellom 12 og 13 grader Celsius, dette betyr at området mellom 10 og 20 ° C er egnet slik at denne typen poteter er fullt utviklet.

I tilfelle temperaturen i det voksende habitatet er på eller under 0 ° C, vil knollplanten dø. I tilfelle du overskrider den maksimale anbefalte temperaturen for dens utvikling, vil den helt sikkert fortsette med livet, men litt mer uttømmende forholdsregler må tas.

Kjennere og produsenter av agatpotet vet at den beste måneden i året for å starte avlingene er i løpet av oktober, slik at den har knollene utviklet for april måned. Dette har å gjøre med det faktum at de siste månedene av året er de som har høyest nedbør, og det er derfor det ikke vil kreve mye vanning for den rette utviklingen.

applikasjoner

poteter av agata-sorten på en tøylapp

Agatpoteten kommer nøyaktig fra Frankrike og brukes vanligvis i den europeiske gastronomiens verden, blant dem den spanske, Det er vanligvis en av de mest populære rettene med denne sorten.

Dette er vanligvis kjent som en potet for uendelig bruk, men tar hensyn til det i sammensetningen har store mengder vann og stivelseDet sies ofte at det er en spesiell potet til matlaging og tilberedning av dampede tilberedninger. Derfor regnes det som et perfekt garnityr for forskjellige typer kjøtt, fjærfe og fisk.

Denne egenskapen er det som gjør at den ikke passer best til steking, ettersom vannet i den varme oljen vil boble og poteten blir mørkere. Agatpotet er en av de mest brukte og dyrkede variantene i Europa, og du kan nyte den i de fleste måltider og oppskrifter.