Skip to content

Oppdag Bletilla, en ekstraordinær orkidé

23 de juni de 2021

I dag vil jeg fortelle deg om en jordbasert orkidé med ekstraordinær skjønnhet: Billlet, eller også kjent som urn orkidé .. Blomstene har en viss likhet med Phalaenopsis, det vil si at de minner om sommerfugler og er rosa.

Det er uten tvil det enkleste å få tak i alle orkideene som vokser i jord og er veldig motstandsdyktige. Oppdaget vi det?

Bletilla striata

Bletilla er, som vi sa, fra orkideefamilien og innfødt i Øst-Asia. Den spirer fra en pseudobolb, det vil si fra et organ dannet av to bladknuter om våren. De vakre rosa blomstene dukker opp om sommeren, og kan bli til høsten.

Det er en ideell plante å ha i hagen, så lenge den er beskyttet mot direkte sollys, da den kan skade bladene, som er langstrakte med en veldig dekorativ sølvgrønn farge. Dessuten er det ganske rustikk, være i stand til å motstå lett frost Ikke noe problem. Det vil kreve beskyttelse i de hardeste vintrene, for å kunne ha det innendørs eller i et drivhus. Vi får se det spire så snart temperaturen er over 10 grader.

Bletilla striata blomster

Det ideelle substratet for det vil være det som består av svart torv og mulch, men hvis du vil forbedre det, kan du legge til litt sand i blandingen. Det må alltid oppbevares med en viss fuktighetsgrad, for å unngå vannlogging. For dette vil det være praktisk vann to til tre ganger i uken om sommeren og en eller to resten av året, avhengig av klimaet i området.

Vil du ha det enda vakrere? I så fall, betale det av og til bruker du en økologisk-organisk gjødsel med langsom frigjøring, for eksempel orm humus eller gjødsel for å få en Bletilla som vil tiltrekke oppmerksomheten til alle de besøkende i hagen din.