Skip to content

Oppdag Dietes, en plante med veldig dekorative blomster

21 de juni de 2021

I Sør-Afrika er det veldig nysgjerrige og veldig dekorative planter, som den vi skal presentere for deg. Den kan dyrkes både i en gryte og i hagen, både innendørs og utendørs, og i tillegg det er veldig enkelt å ta vare på.

Navnet hans er Kosthold, og det er en plante som, når den først er spiret fra rotstokken, alltid holder på bladene. De slående blomstene er utvilsomt hovedattraksjonen. Vel, hvem kan motstå skjønnheten?

Dietes bicolor

Diettplanter tilhører familien Iridaceae, akkurat som liljer. De har lineære blader, som vokser mer eller mindre opp til en meter i høyden, oppreist, mørkegrønne i fargen. Blomstene ser ut til å være gruppert i blomsterstand og har 6 tepaler (som er den delen av blomsten som beskytter kjønnsorganene, kalt perianth, når corolla og calyx ikke kan skilles tydelig fra). I denne botaniske slekten er det vanlig at de har litt flekker i foten, som du kan se på det øvre bildet av Diete bicolor. De vises om våren og sommeren, men hvis været er mildt, Du kan også gjøre det resten av året.

I dyrking er det en veldig takknemlig plante, som både kan utsettes direkte for solen og i halvskygge (så lenge den har mer lys enn skygge). I tillegg er den veldig motstandsdyktig mot tørke, så det vil bare være nødvendig å vanne en gang i uken. Den eneste ulempen er at den ikke tåler mye kulde eller frost (bare opptil -2 ° C), men som sagt kan du få det dekorere hjemmet ditt hele tiden du vil.

Dietes grandiflora

Det anbefales sterkt å gjødsle den hver 15. dag med en spesifikk gjødsel for løkplanter. På denne måten vil vi holde kostholdene sunne og sterke; for ikke å nevne at hvert år kommer det nye skudd som de vil bli fylt med nye blomster 🙂.

Som underlag kan du bruke svart torv med perlitt i like store deler, legger et første lag med vulkansk leire inne i potten (eller plantehullet).

Du kan formere planten din ved deling av jordstengler når den er ferdig blomstret, eller av frø sådd direkte i såbedet om våren.

Kjente du Dietes? Likte du det?