Skip to content

Ordtak og planter som blomstrer i mai måned

18 de juni de 2021

Mai er en av de mest fargerike månedene takket være blomstene som er født i løpet av denne måneden, er det imidlertid nødvendig at du virkelig vet det hva er plantene som blomstrer i mai å kunne så dem i hagen din.

Når du vet hva det er blomster som er født i denne måneden, vil du ha muligheten til å ha en vakker hage. Derfor vil vi vise deg flere av dem nedenfor, men husk det Det er mer enn 250 typer blomster som er født i løpet av mai måned og hvorfra du kan velge de du liker best.

Blomster som dukker opp i mai

Blomster som dukker opp i mai

akasie

 • Acacia: I løpet av denne tiden av året det er veldig mulig å finne forskjellige typer akasierBlant de viktigste kan vi inkludere hispida, longifolia, cyanophylla og melanoxylon.
 • Acer: På samme måte som akasie, Acer Den har forskjellige typer planter som er født i løpet av denne månedenNoen av dem er: blant annet capillipes, pseudoplatanus, cappadocium aureum, negundo aureovariegatum, cappadocium og rubrum.
 • Anemone: Dette er en vakker blomst som har sin blomstring i mai månedDen har vakre blomster i noen bleke farger og har en størrelse som klarer å overstige 25 cm i høyden.
 • Clematitide: Også kjent som aristolochia clematitis, det er en blomst som måler litt mer enn 45 cm, hvor mye med vakre blader med en lysegrønn tone. I tillegg har blomstene form av et langt rør som vanligvis er gulaktig.
 • Aristoloquia: Det er en blomst av brasiliansk opprinnelseDet er en vakker flerårig klatreplante som har ganske tynne stilker som kan overstige 10 meter i høyden.

 • Begonia: Det er en vakker blomst som har noen vakre kjøttfulle blomster og oval i form.
 • Arnica: Det er en flerårig Den måler mellom 50 og 60 cm høy, har vakre og pittoreske blomster med en diameter på omtrent 4 cm, som også er gulaktig eller guloransje.

En annen type blomster som blomstrer i mai

Andre slags blomster

Bortsett fra blomstene som vi har nevnt ovenfor, er det også andre som de klarer å blomstre i løpet av denne måneden, noen av dem er:

 • Kamille
 • Holly.
 • Malus floribunda eller rose epletre.
 • Kinesisk jasmin.
 • Veggblomstkarantene.
 • Den røde lobeliaen.
 • Kaprifol.
 • Påskeliljen, pionen.

Til og med listen over blomster og planter fortsetter, siden det er så mange at det ikke er mulig å navngi dem alle. Ikke glem at disse bare er forskjellige eksempler på blomster som er født i mai.

Hvilken plante kan du plante i mai?

hva du skal plante kan

I en såbed: Hvis du skal så i frøbed best er salat, agurk, rosenkål, courgette, meloner, sommerkål, blomkål og purre.

Direkte på bakken: Hvis du i stedet bestemmer deg så med en gang i bakken det beste alternativet for denne måneden er kål, erter, gresskar, spinat og courgette. Hvis du er i kalde områder, kan du så: meloner, gulrøtter, agurker, salater, rødbeter, reddiker og bønner av lav kvalitet.

Hvilke planter kan du høste i mai?

I mai du kan høste blomkål, hvitløk, erter, selleri, brokkoli, spinat, kålrot, reddiker, hvitløk, gulrøtter og chard.

Frukthagen i mai

hva du skal plante i hagen

De tropiske og ganske behagelige temperaturene som kommer neste mai måned, fyller ofte frukthagene med aktiviteter der bortsett fra såing og transplantasjon, er det viktig å ikke legge til side alle vedlikeholdsoppgaver som hjelper til med å holde avlingene sunne når de er i gang, i tillegg oppfølging for mulige sykdommer som kan utvikle seg hvis hagen ikke blir tatt vare på ordentlig.

Når du planter tomater og strengbønner i hagen din, har de en vertikal vekst de må plasseres med veiledere. Noen innsatser eller stenger er nødvendig for å spikre i bakken eller underlaget, disse elementene vil være stilkstøtte for tomat- og bønneplanter, som vanligvis ikke slutter å vokse, og det er nødvendig å ha et slags slips som når du holder det ikke forårsaker noen form for skade på stilkene.

Dette er viktig, som ellers skader kan oppstå som ville stimulere angrepet av både skadelige sopp og andre patogener. Når det gjelder tomatplanter, er det i tillegg til trellis nødvendig å beskjære de sekundære stilkene.

Med det formål å dra nytte av all plassen som hagen din har, Du kan også velge å dyrke mais sammen med bønnene, og for å starte, bør du plante maisen, og når den når en høyde mellom 15 og 20 cm, begynner du å plante bønnene, som vil bruke maisstilken som veileder. nitrogen, fordi det å være en belgfrukter Dette har evnen til å legge seg atmosfærisk nitrogen i hagenes jord, og på samme måte kan du velge å plante gresskar, midt i bønnekornlinjene, som bruker skyggen av maisen og bønnene for å forhindre overflødig sollys.

Kan det er den ideelle tiden å så maisMen hvis du ønsker å spise maiskolber i løpet av sommeren, siden de har en spesielt kort forbrukstid, er trikset hovedsakelig å plante noen maisplanter hver femtende dag.

Hagearbeid for mai måned

For i mai det er veldig høy temperatur, i tillegg til mange flere timer med sollys direkte på avlingene, det er en akselerasjon i frukthagene, forårsaker spiring, vekst og fruktingsprosesser å bli mye raskere.

Men på grunn av denne økningen i veksten av frukthagen, det er nødvendig å være spesielt oppmerksom på det.

Noen bryr seg om plantene i mai måned

Ikke glem det overskuddsvarme fører til ytterligere fordampning av vannetDet er derfor du må sørge for at alle plantene dine får tilstrekkelig mengde vann som de så sårt trenger.

På samme måte er det nødvendig at sjekk frukttrærne i hagen din, siden det er veldig normalt at det i løpet av denne tiden er en større spredning av sopp og bakterier.

Hageanlegg for mai måned

forskjellige ordtak i mai måned

 1. Mai lager hvete og August lager vin. (De mener at denne måneden har et ganske godartet vær, noe som betyr at været er ideelt.)
 2. Mai kom inn, en hage i hver eng.
 3. Den som vanner i april, høster i mai
 4. Hvis det fryser i Santa Quiteria (22. mai), venter et dårlig år.
 5. Ikke ta av deg frakken til førti mai.
 6. Kan vanne, gyldig for hele året
 7. I mai, sult og roser: Se hvilke ting!
 8. I mai fennikel for hesten.
 9. I mai bringer hanen en etter en kirsebæren; i juni, med kurv og knyttneve.
 10. Regulert mai, verken for tørt eller for vått
 11. Hvordan går kjærligheten?: Som mai med blomstene; hvis det går bra for ham, meg også.
 12. Bortsett fra andre ting, syrin i april og rosa i mai.
 13. Januar frost Februar snør Mars tåker April regner Mai airs bringe blomster til året.
 14. I mai er fulle reservoarer et opptak til storm og torden.
 15. Velsignet være mai-busken, som tørket opp regn.
 16. Blomster i mai, før eller siden finner jeg.
 17. San Isidro Labrador (15. mai) fjerner vannet og bringer solen
 18. Inntil San Urbano (25. mai) er gartneren ikke fri for is.
 19. Mai kommer gjennom disse kløftene og plukker hveten og beitekornet. (Når mai er varm og ganske solrik, når aprilregnet har gått, vil avlingene være sikre.)
 20. Kan blomster blomstre stemningen. (Både april og mai er de ideelle månedene for å dyrke blomster.)
 21. April med dusjer, etterfulgt av Mai med blomster.
 22. Bortsett fra andre ting, i april syrinene og i mai rosene.