Skip to content

Ordtak og planter som blomstrer i september måned

16 de juni de 2021

Med ankomsten av september måned tar vi farvel med sommeren, og vi ønsker høsten velkommen. Temperaturene begynner å synke og nettene er kjøligere. Etter en hard sommer hvor plantene lider av den intense solen, høye temperaturer, vannmangel og tap av den på grunn av fordampning, begynner nå regnet å komme tilbake.

Om høsten det er mange planter som blomstrer både i hagen vår og i frukthagen. Høsten er det perfekte tidspunktet for å gjøre viktige endringer i aspektene knyttet til plantene våre. Vi kan tilberede og plante busker, plante kjøligere klimagrønnsaker, vi kan lage frøbed, etc. Vi vil også fortelle hagespråket for september måned. Vil du vite hvilke planter som blomstrer denne måneden?

Planter som blomstrer i september måned

Vi må huske på at antallet blomstrende planter i september avtar. Plantene som gir hagen mest farge er bær og små frukt av buskene sammen med bladene av løvplanter. Gresset vokser også tilbake etter sommervarmen, og dette gir en grønn kontrast til det røde og oransje av fruktene og løvbladene.

I september fortsetter noen busker som oleander og klatreplanter som solano å blomstre.

Mandevilla

mandevillaen er veldig fargerik

Det er en eviggrønn klatreplante som har sin andre blomstring i september.

Begonias semperflorens

begonier vokser mange steder

Dette er små urteaktige planter som vokser av seg selv i sprekker mellom steinene og andre steder like usannsynlig.

Blå salvie

blå salvie

Denne planten er veldig livlig med veldig slående farger. Imidlertid mister den luftdelen om vinteren, selv om den kommer tilbake for å ha den senere.

Lantana camara

Lantana camara

Denne busken er løvfellende og har en ganske langsom blomstring, men den når sin maksimale prakt i september måned.

Orchard panorama i september

panorama av frukthagen i september

I løpet av denne septembermåneden kan frukthagen vår ha et helt annet panorama enn den har hatt om sommeren. For eksempel hvis de typiske sommerplanter som tomat, aubergine, pepper, courgette, etc. De ble plantet sent, men har ikke klart å bære frukt. Hvis temperaturen synker raskt, med kulde og regn kan de bli bortskjemt.

Når det gjelder hva vi kan plante, har vi nye grønnsaker som spinat, reddiker, salat, chard, kål osv. Hvis vi allerede hadde plantet artisjokker, er det nå når vi kan dele dem og plante dem i løpet av neste høst og vinter.

Noen frukttrær som appelsintreet når sin største prakt på disse datoene. Hvis vi har hageanlegg som allerede er oppbrukt, bør vi eliminere dem og dra nytte av å bearbeide landet og forberede det på følgende avlinger.

Endring i vanningsmønster

vanning må avta i september

For plenen i hagen vår som har fått overflødig varme om sommeren og skaper klarere områder og andre skadede områder. Hvis vi vil bygge den opp igjen, Dette er øyeblikket vårt.

Takket være temperaturfallene, må vi redusere hyppigheten vi vanner gresset på, og unngå at det ikke er vått om natten. Det er også en god tid å begynne å skremme den for å bryte opp «filten» av dødt planterester som dannes på jordoverflaten. Med dette vil vi forbedre oss så mye jordlufting og vannabsorpsjonskapasitet. Gjennomføring av god vanning etter spreding vil forbedre jordens kvalitet, gjødsel vil nå større dybde og plenen vil forbedre seg betydelig.

I tilfeller der områder med overflødig fuktighet forblir under vanning og mose begynner å vokse, er det anti-mosseprodukter for å kontrollere det.

Innendørs planter i september

inneplanter i september

Innendørs planter har også sine tider når de blomstrer og vokser best. Hvis vi vil transplantere noen planter som trenger det, er dette tiden. Ellers, vi må vente til neste vår.

For å hjelpe dem å vokse, vil vi gjødsle den annenhver uke med hver vanning. Også, hvis du trenger det, er det den perfekte tiden å beskjære eller fjerne bladene som er tørre, eller grenene og koffertene som gir det et mer stygt utseende.

Vi kan fjerne en del av det øvre underlaget og erstatte det med et nytt. Hvis underlaget har lang tid, og vi ikke kommer til å fornye det, kan vi gjennombore det (punktere det) fra overflaten ved hjelp av ardannelse, for å forbedre luftingen og vanninntaket.

Planter som vi kan så i hagen vår

hortensiaer plantes i september

I hagen vår, for disse datoene, må vi eliminere vår-sommersesongen planter som petunier, georginer, begonier, pelargoner osv. Og vi vil begynne å plante høsten og vinteren.

Når det gjelder buskene, kan du plante noen som laurbær, kristtorn og piracanta. Dette gjøres på denne datoen slik at du kan komme sterkere inn neste vår. Vi vil være i stand til, mellom denne måneden og den neste, alle buskene som blomstrer før de spirer, slik som Forsythia intermedia eller hortensiaer.

Vi kan også starte med frøplanter av tidlige blomstrende stauder og toårige planter som calendula, stemorsblomst, veggblomst osv.

Hagemalerier av måneden september

Ordtak fra september måned

 1. Mars og september er som brødre: noen sier farvel til vinteren og andre til sommeren.
 2. September er fruktbar, glad og festlig.
 3. Om sommeren San Miguel er det frukt som honning.
 4. Hvis september ikke har frukt, har August skylden.
 5. September-solen modner kvede.
 6. September, med kværene, farger feltet gult.
 7. Hvis det begynner å regne i september, er det helt sikkert høst.
 8. Godartet september, blomstrende oktober.
 9. For San Miguel, først valnøtten, kastanjen senere.
 10. Hvis du vil så, ikke svett pannen din selv San Vicente.
 11. Septemberregn er bra for vinrankene og bedre for plantingen.
 12. Rolig september, verken dårlig eller god

Du vet allerede hvilke planter som blomstrer på disse datoene og hvilke avlinger du skal plassere i hagen din. Du bør ikke glemme at du må endre vanningsmønstrene hvis vi vil at hagen vår skal tilpasse seg endringer i temperatur og fuktighet.