Skip to content

Peony Care

21 de juni de 2021

De pion Det er en av de mest slående blomstene du kan ha både i hagen din og på terrassen. Den tilpasser seg veldig godt til å leve i alle typer jord, til og med kalkrike, så du trenger bare å stille deg et spørsmål når du skal kjøpe en: hvilken skal jeg ta?

Det er mange varianter, og alle er virkelig spektakulære: det er dem med rosa, røde, hvite eller lilla blomster, med en behagelig aroma. Vil du vite hvordan du skal ta vare på det? La oss finne det ut.

Peoner

Pionen er en løvfellende buskplante som har blitt dyrket til mer enn 2000 år i Kina og Japan. Hennes kinesiske navn, «sho yu», betyr det peneste. Selv om vi ikke kan bekrefte noe slikt, siden alle har sin smak og preferanser, er det sant at det er veldig dekorativt og veldig elegant.

Dens vekstrate er treg, men konstant. Den vokser til en høyde på ca 60 cm, altså Det er et av de beste alternativene for å danne blomsterbed eller hekker.

Hvit pion

For å se spektakulær ut, trenger du følgende pleie:

  • Plassering: halvskygge. Det kan være i full sol hvis været er mildt.
  • Irrigasjon: hyppig, mellom 2 og 3 ganger i uken om sommeren, og 1-2 / uken resten av året.
  • Abonnent: Fra vår til sensommer anbefales det sterkt å gjødsle med flytende gjødsel som guano.
  • Beskjæring: gamle grener kan beskjæres etter blomstring. Det anbefales å fjerne suger som vokser tidlig på våren, i tillegg til de visne blomstene. Hvis han overvokser deg, senk høyden så mye du vil på sen vinter.
  • Transplantasjon: det må gjøres med stor forsiktighet om våren før bladene spirer. Hvis du vil ha det i en gryte, kan du bruke universal substrat for planter, blande det med 20% perlit for å unngå vanntett.

Så du får en spektakulær pion 😉.