Skip to content

Piquillo paprika

2 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om bare en type grønnsaker som konsumeres mye over hele verden og har et stort antall varianter. Vi snakker om piquillo paprika. Det er en hul frukt som kommer fra en urteaktig plante som er kjent med navnet pepper. Den tilhører familien Solanaceae og Capsicum-slekten. Anlegget er produsent av giftige alkaloider som belladonna, mandrake og henbane. Få planter i Solanaceae-familien er spiselige, og det er derfor paprika er ganske kjent.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene, dyrkingen og egenskapene til piquillo paprika og forskjellene med vanlig paprika.

Hovedtrekkene

Det er en type pepper som er hjemmehørende i Mexico, Bolivia og Peru. Det er en av de mest populære grønnsaksavlingene for både utendørs og drivhusproduksjon. Ikke bare kan det konsumeres på forskjellige måter, men det er flere varianter som lar oss finne forskjellige smaker og smaker for å tilfredsstille kulinariske gleder. Piquillo paprika har karakteristisk rød farge og har en konisk form. De er mindre i størrelse enn vanlig paprika og har en trekantet form. Den måler omtrent 7 centimeter lang og huden er tøff.

De tilberedes vanligvis i ovnen, stekes, skrelles og konserveres. Planten som piquillo paprika kommer fra er en flerårig urteaktig plante hvis syklus dyrkes årlig. Den har en peiling på omtrent 0,5 meter i lengde hvis den dyrkes utendørs. På den annen side, hvis vi sår denne planten i drivhus, ser vi det den kan nå en størrelse på mer enn 2 meter. Denne planten skiller seg ut for å ha en veldig langsom bladvekst.

Når det gjelder rotsystemet, er det ganske dypt og har mange utilsiktede røtter. Hver rot kan nå en lengde på 50 centimeter til 1 meter i lengde med den horisontale. Fra hovedstammen er der flere grener starter og har ubegrenset vekst. Hver gren produserer bare to blader og ender i en blomst som er delt inn i to andreordens grener. Derfra forgrener den seg todelt til syklusen slutter. Kniven kan lett skilles ut siden bjelken er glatt og myk å ta på. Den har en intens og lys grønn farge.

Til slutt er blomstene hermafrodittiske og har 5 stammer og en pistil. Blomstene fremstår som ensomme ved knutepunktene på stammen og har en innsats i bladene.

Piquillo paprika dyrking

piquillo paprika

Vi kommer til å lære hva klimatiske og jordkrav som piquillo paprika trenger. For å lære å plante piquillo paprika, må vi kjenne til klimafaktorene og hvilken type jord vi må ha, slik at de kan vokse under gode forhold. Dyrking krever høye temperaturer, så området der de dyrkes må være i et varmt eller temperert klima. Vi kan så sommeren for å dra nytte av de høye temperaturene. Den kan også produseres om høsten og vinteren, men du må gjøre det i et drivhus.

Optimal utviklingstemperatur for piquillo paprika er mellom 15-32 grader. Du må være forsiktig hvis området der du bor har store temperaturvariasjoner mellom dag og natt. Og det er at disse plutselige temperaturhoppene forårsaker vegetative ubalanser i veksten av planten. Hvis piquillo paprika produseres i et frostutsatt område eller det er store temperaturforskjeller mellom dag og natt, er det sannsynlig at dyrking vil være vanskelig.

Når det gjelder fuktighet, det optimale er mellom 50-70%. Den ene er høyere luftfuktighet som favoriserer utviklingen av luftsykdommer og vanskeliggjør reproduksjon. Vi vil se disse sykdommene senere. Piquillo-pepper er krevende når det gjelder lysstyrke, spesielt i de første utviklingsstadiene og i blomstringssesongen. Jorda som denne planten krever er en type hjortjord og dyp. Som vi har nevnt før, er røttene ganske lange, så den trenger dyp jord. I tillegg er drenering av jorden viktig for å unngå flom.

Fuktighetsnivået bør ikke være for høyt og jorden skal alltid være drenert. Innholdet av organisk materiale skal være rundt 3-4% i leirejordjord. Optimale pH-verdier varierer fra 6,5-7, derfor er de relativt sure jordarter og har en tendens til å være nøytrale.

Skadedyr og sykdommer hos piquillo paprika

piquillo paprika oppskrift

Vi nevnte tidligere at hvis luftfuktigheten er for høy, er du mer utsatt for skadedyr og sykdommer. Pepperavlingen kan påvirkes av forskjellige skadedyr og sykdommer. De viktigste er følgende:

  • Bladlus: bladlus har en større tilstedeværelse hvis piquillo-paprika dyrkes under et drivhus. De danner vanligvis kolonier og er fordelt på få.
  • Hvit edderkopp: Det er det mest spesifikke skadedyret som angriper paprika. De første symptomene for å se om avlingene våre blir angrepet av den hvite edderkoppen, er en krølling av nervene i de mest apikale bladene og i skuddene. Det blir også vanligvis distribuert av sopp i drivhus.
  • Hvit flue: hvitfly angriper hovedsakelig de yngre delene av planten. De legger vanligvis egg på undersiden av bladene. De direkte symptomene er gulfarging og svekkelse av bladene.
  • Turer: voksne individer koloniserer plantevev i blader, frukt og blomster fortrinnsvis. Det er i disse områdene hvor du finner de klekkede larvene og den største bestanden av voksne. For å vite om piquillo-paprikaene våre blir angrepet av thrips, er det best å observere det sølvfargede utseendet som de berørte organene gir, som senere blir nekrotiske.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om piquillo paprika, deres dyrking og deres egenskaper.