Skip to content

Plante brokkoli

3 de juni de 2021

Brokkoli er en type plante som konsumeres mye over hele verden, siden den er en av grønnsakene med høyest næringsverdi. Og det er at den har høyt fiberinnhold, ikke noe fett og høyt innhold av mineraler og vitaminer. Fra denne planten spiser vi blomsterhodene som er kompakte og har en intens grønn farge. Verkstedet er også spiselig. I dag skal vi vise deg hvordan plante brokkoli.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvordan du skal plante brokkoli, når du skal gjøre det, og hva er dets egenskaper.

Hovedtrekkene

hvordan plante brokkoli

Vi har sagt at det er en type kål og grønnsaker med større næringsverdi. Det inneholder mye C-vitamin, samt et stort mangfold av næringsstoffer og kreftdempende egenskaper. Den har folsyre, betakaroten, jern, kalium og vitamin E. Derfor det blir en av grønnsakene som skal inkluderes i det ukentlige kostholdet ditt. I tillegg er den rik på fiber og har en forbedring i fordøyelsen. Det er en av de viktigste grønnsakene for mennesker.

Selv om det er flere varianter, er brokkoli den som krever minst forsiktighet under plantingen. Derfor er det ikke så komplisert å plante brokkoli hvis du kjenner kravene og stell. Når planten vokser i voksen tilstand, kan den vokse til ca 90 cm og er spiselig og høstes før blomstring. Hvis den ikke samles før den begynner å blomstre, kan du forfine alle næringsstoffene og blomstene på hodet blir en lysegul farge.

Krav til planting av brokkoli

såkål

La oss se hva som er de viktigste kravene for å plante brokkoli.

  • Vær: husk at de er planter som vokser i kalde årstider. Dette gjør dem i stand til å tåle temperaturer på rundt -5 grader. Det er nødvendig å unngå at tidspunktet for dannelse av blomsterstand ikke sammenfaller med veldig varme måneder eller med stor frost.
  • Irrigasjon: Vi vet at det er en plante med høyt vanninnhold, så det krever praktisk talt konstant fuktighet når den utvikler seg. For å gjøre dette vil vi gi uregelmessig rikelig vannbidrag, selv om vi ikke vil oversvømme bakken. Når de har dannet blomsterstanden, anbefales det å ikke vanne dem ved å drysse. Og det er at vi vanner ved å drysse, vi kan få råtthet eller sopp til å dukke opp på planten. Når planten når mer eller mindre et noe mer utviklet lager, er det viktig å inkludere et drypp vanningsanlegg.
  • Næringsstoffer: Det er en plantetype som er ganske krevende når det gjelder næringsstoffene den har på jorden. Du trenger store mengder kalium og nitrogen. Ved å trenge store mengder nitrogen kan vi gi det på en økologisk måte en nedbrutt kompost. Kompost kan rapporteres naturlig fra de organiske restene av husholdningsavfall.
  • Underlag: jorden må være myk, godt gjødslet, frisk og med regelmessig fuktighet. De har en tendens til å tilpasse seg bedre til nøytrale jordarter, og det støtter ikke disse kalksteinsjordene.

Hvordan plante brokkoli

plante brokkoli

Vi skal forklare hvordan du planter brokkoli trinn for trinn. Brokkoli er plantet omtrent en tomme dyp. Ideelt sett plant den i et utendørs frøbed. Plantsesongen er fra april til juni og august til september. Når plantene når en høyde på ca 10-15 centimeter, bør de transplanteres utendørs. Det er her du må ta i betraktning at den må plantes i en raderamme. De skal skilles fra hverandre omtrent 50-60 centimeter på grunn av den store størrelsen de har.

Gitt kuttet som disse avlingene har, er det praktisk å understreke plantene. Dette betyr i går og jord ved bunnen av stammen, og dermed forhindrer vi dem fra å falle ned. I tillegg kan de dra nytte av permanent mulch-mulch. Dette er hvordan dette underbudet kan hjelpe dem å opprettholde den nødvendige fuktigheten de trenger, bortsett fra et ekstra bidrag av organisk materiale i kontinuerlig nedbrytning.

Et viktig aspekt å ta hensyn til under dyrking er at jorden alltid må være fuktig.

Gunstige assosiasjoner og samling

Når vi lærer å plante brokkoli, må vi vite at det er noen planter som kan være godt forbundet med disse avlingene. For eksempel, det kan assosieres ganske godt med potet og løk, ja vi planter mynte eller rosmarin i nærheten. Disse plantene kan bidra til å skremme bort parasitter. Andre planter som har en gunstig tilknytning til brokkoli er salat eller spinat. Og det er at ved å ha kortere vegetative sykluser, kan vi utnytte plassen godt fordi de ikke konkurrerer om ressurser.

Når det gjelder vekstskifte, når vi lærer hvordan vi skal plante brokkoli, må vi vite at de er krevende planter, så de krever rotasjoner på mellom 3-5 år på samme tomt.

Når det gjelder innhøstingen, blir det sentrale hodet kuttet mens skuddene er stive. Når den er samlet, skal den dekkes med litt mulch med kompost for å favorisere dannelsen av sekundære skudd. Takket være bidraget fra denne komposten kan to eller tre sekundære skudd tas ut.

Plager og sykdommer

Når vi planter brokkoli, må vi kjenne til de viktigste skadedyrene og sykdommene som kan påvirke denne planten. La oss se hva de er:

  • Kål brokk: det er en type sykdom som er forårsaket av en sopp. De har en tendens til å krympe bladene og indusere buler i både stammen og roten. For å unngå denne typen sykdommer, er det best å utføre rotasjoner med godt mellomrom på ca. 4-5 år. Det er mer vanlig å forekomme i sur jord, så vi må unngå bruk av fersk gjødsel og tilsette algestøv etter transplantasjon.
  • Kål sommerfugl: Det er en sommerfugl som svarte og hvite prikker som legger sine gule egg på undersiden av bladene. Det er en type pest. Larvene er grønne og hårete og de spiser bladene og etterlater bare sentralnerven. Det kan forhindres ved å fjerne eggene og larvene for hånd.
  • Kålflue: den er veldig lik vanlig flue. Den angriper unge planter og vilter og dør. Det er praktisk å eliminere ugress og veksle dyrking av korsfest.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om hvordan du planter brokkoli.