Skip to content

Plante trær i såbed

11 de juni de 2021

Har du noen gang vært i en situasjon der du hadde for mange frø til å så, og du ikke hadde nok potter, men du hadde frøplanter? Ja? Vel, vi er to. Selv om trefrø ideelt sett blir sådd i skogsåsenger eller i individuelle potter, hagebrukfrøbed kan også tjene oss. I tillegg til å være billig, kan de brukes på nytt i flere år.

I dag skal vi forklare Steg for steg av hvordan de plantes i disse frøbedene, som tilsynelatende er for små for trærne.

De materialer du trenger er:

  • Hotbed
  • Underlag
  • Vannkanne
  • Vann

Når du har alt klart, kan du begynne å så frøene.

Steg for steg

Trinn 1 – Fyll såbedet med underlag og vann

Fyll med underlag

Det anbefales sterkt å legge til mer underlag enn vi tror nødvendig. For å være sikker vil vi ta et nytt frøbed med samme dimensjoner, vi vil sette det på toppen, og vi vil trykke ned. Neste – og her er trikset slik at frøene forblir litt «fast» til underlaget – vi vil vanne rikelig.

Trinn 2 – Plasser frøene

Frø

Når det gjelder trær, vil det være nok å plassere 1 eller 2 frø i hver stikkontakt. Hvis de er store, som de som er vist på bildet, vil det være nok å plassere 1 i hver. Hvis de er veldig små eller med tvilsom spiring, kan vi plassere opp til maksimalt 3.

Vi må selvfølgelig ikke glemme å sette en merkelapp med navnet på arten og sådatoen. Denne etiketten vil hjelpe oss å holde orden på spiring.

Trinn 3 – Dekk frøene med underlag og vann

Vann

Deretter vil vi dekke frøene med et tynt lag med underlag, og vi vil vanne rikelig.

Trinn 4 – Velge et sted å plassere såbedet

Såbed i solen

Nå som vi har sådd frøene i barnehagen, trenger vi bare å sette dem inn et sted som letter spiring av frøene. Som en generell regel bør de plasseres i full sol, men avhengig av årstiden du er i og arten av selve frøet, vil det være mer tilrådelig å sette det i halvskygge. For eksempel japanske lønn (Acer palmatum) spirer best i halvskygge, men trær i tropisk eller varmt klima foretrekker vanligvis å være i full sol fra unge. I alle fall, plasser frøbedene i skyggen bør unngås eller inne i hjemmet. Vel, vekstproblemene til trær som spiser under disse forholdene, er veldig hyppige.

Bruk av økologiske soppdrepende midler og insektmidler kan bidra til å forhindre sykdommer og / eller skadedyr, både til frø og frøplanter. Fordi underlaget må holdes fuktig hver dag, vil ikke sopp nøle med å angripe plantene når de spirer. Et av tiltakene for å unngå dem er å bruke et nytt substrat, men noen ganger er dette ikke nok, og det er derfor forebyggende bruk av soppdrepende middel -mer anbefalt hvis det er økologisk, som vi sier- det er veldig tilrådelig.