Skip to content

Planter gresskar i potter

16 de juni de 2021

Å starte din gresskarplantasje det som er nødvendig vil være en god plass og litt frø, siden dette er en grønnsak som er veldig lett å dyrke og til tross for det det finnes forskjellige typer gresskar slik som blant annet stripete, grønne, oransje, avrundede, har alle samme dyrkingsprosess.

Det viktigste er at stedet der plantingen skal finne sted motta god sol og at de i løpet av sommersesongen blir vannet. Som oftest planting er gjort om vårsesongenI tilfelle det er frost eller kulde, kan plantingen bli forsinket, og innen høstsesongen vil du ha gresskarene klare til konsum eller den morsomme Halloween-feiringen.

Steg for steg for å dyrke gresskar

Fremgangsmåte for å dyrke gresskar

Noe du må huske på er at jorden der de plantes må opprettholde fuktighet, men også må ha et avløp slik at overflødig vann renner ut, siden røttene til denne planten ikke burde være i kontakt med vann hele dagen.

Først: velg frøene

Du må velge frø av god kvalitet. Med dette sparer du tid, siden høsten blir raskere, så hvis du velger dette alternativet, må du plante dem på et sted der det alltid er beskyttet og etter dette og under frost du må transplantere demDette når de er litt gjengrodde.

Den ideelle tiden for å transplantere dem er når plantene allerede har ett eller to blader.

For det andre: bestem når du skal plante den

Generelt forbereder bønder seg på å plante slik at gresskarene er klare før Halloween. Imidlertid er idealet oppdag den perfekte sesongen for dyrking avhengig av området du bor.

Hvis du bor et sted der vinteren er lengre og sommeren ikke er så hyggelig, bør de plantes tidligere enn på et sted hvor sommeren har lengre tid. Dette anlegget har en tendens til å vokse raskere i varmere klima.

Når det gjelder lange vintre og mindre behagelig sommer, vil det ideelle være at du planter når du allerede tror det ikke er mulighet for snøfall. I tilfelle lange og varme somre, bør du gjøre det på begynnelsen av sommeren.

Nå, hvis du vil vokse hjemme, så frøene i en beholder og hold det vannet konstant, sørg også for at det har god mottakelse av solen.

For det tredje: forbered bakken for planting

Denne planten vokser på kraftige vinstokker som generelt de trenger seks til ni meter med åpen plass slik at de kan utvides. Og som allerede nevnt ovenfor, stedet der det er plantet trenger god drenering, det er også nødvendig å sørge for at det ikke er ugress rundt.

Det som er indikert er at det plantes to eller tre frø for hvert hull, de fleste av dem vil få veien til å utvikle seg, i tilfelle du plasserer flere frø og de alle klarer å spire, har de kanskje ikke nok plass til å vokse og utvikle seg ordentlig.

forskjellige typer gresskar

Du bør ha minst noen meters avstand mellom hvert hull, siden de vokser horisontalt, og for å fullføre må du sørge for at du vanner jorden godt.

Hvis du bor et sted hvor vindstrømmene er sterke, er det nødvendig at hullet har en dybde på omtrent tre centimeter, på denne måten vil den bli beskyttet. I tilfelle det er et veldig regnfullt sommersted, er idealet at du sår frøet i hauger med land, med tre centimeter dybde også.

Fjerde: vanning

Det er viktig at du hele tiden vanner jorda, gresskaret må hele tiden være i kontakt med vann. Du bør imidlertid være årvåken som for mye vann kan føre til at vannet råtner.

Femte: befruktning

For at planten skal få en bedre utvikling kan du prøve å legge noen organiske forbindelser, dette vil hjelpe veksten.

Sjette: høst

Innhøstingen varer vanligvis i fire måneder, når de er oransje og har et veldig hardt skall, er det på tide å fjerne dem fra røttene.