Skip to content

Potte selleri dyrking

23 de juni de 2021

Som vi så i avlingskalenderen i november, selleri Det er en av grønnsakene som kan dyrkes i løpet av den kalde høsten i vår blomsterpotte eller urbane hage. Dyrkinga er enkel, det er ikke veldig krevende og det er veldig takknemlig. Det vil bare være nødvendig å overvåke irrigasjon, siden fuktigheten til underlaget må opprettholdes.

Det har fordelen av å kunne kutte kvister slik vi trenger det, som salat og endiver, og dermed kunne ha dette umbelliferous, rik på vitamin C, for å tilberede smakfulle retter. En av favorittkremene mine, deilig, er gulrot og sellerikrem. Prøv det, det er en fryd, i forrige lenke har du oppskriften (den er fra Thermomix, men hvis du ikke har maskinen, kan du bruke den som en base for å forberede den uten den).

Fra november til april kan vi purke selleri. Vi skal gjøre det spire i frøbed eller i torvpotter (eller vi kjøper frøplanten direkte). Hans så temperaturen den må være mellom 17 og 20 ºC.

Mellom 15 og 20 dager etter såing vil den ha spiret. De vi vil transplantere når den har 3 eller 4 blader og ca 15 cm. Høy.

Du trenger minst 9 liters beholder.

I løpet av første tredjedel av avlingen temperaturen ideelt er rundt 16-20 ºC. Seinere rommer lavere temperaturer til disse, men alltid høyere enn 8-10 ºC. Hyppige minimumstemperaturer nær 5ºC gir sprø petioles og til og med for tidlig blomstring.

Etter en månedVi kan allerede kutte noen kvister, alltid de utvendige, men planten vil nå sin fulle utvikling etter 6 eller 7 måneder. Så selleri vil gi oss gjennom hele denne tiden.

Trenger en regelmessig og hyppig vanning, som opprettholder fuktigheten til underlaget i kontakt med hånden.

Det er en plante halvårlig. I løpet av det første året utvikler den en rosett av kjøttfulle blader som brukes til forbruk. I det andre året blomstrer planten.

Angående dyrkingsforeninger den er kompatibel med kål, reddik, tomat, purre, agurk, salat eller ert. Vi må unngå planter av samme familie (umbelliferous) som gulrot. pastinakk eller persille.

Angående plager og sykdommer som påvirker det, er det følsomt for bladlus og bladsopp.

Mer informasjon – Avlingskalender for november, Gulrot og sellerikrem, Grønnsaker, av familier, Bladlusene, De vanligste soppene i urbane hagen