Skip to content

Pottetertedyrking

23 de juni de 2021

Med måneden oktoberEtter vår avlingskalender er vi helt inne i erteplantningssesongen. Dette spiselige frøet tilhører familien til belgfrukter. Det er en av de eldste grønnsakene i europeisk kultur. Erter er funnet i 9000 år gamle arkeologiske utgravninger. De gamle grekerne og romerne dyrket og fortærte dem regelmessig.

Det er forskjellige varianter, alle er årlige. For han blomsterpotte, velg bedre de av drep lavtEnten med en rund belg, som ertene hentes fra, eller de såkalte snø-ertene, med en øm pute, som samles når ertene fremdeles er møre inne og spises hele. De med høye planter kan måle opptil 3 meter. De med lav skog, får ikke måle mer enn en meter. Derfor er de kanskje de mest passende for vår urbane hager.

Erten er ikke en venn av ekstreme temperaturer, den liker ikke sommervarmen eller frost om vinteren, den utvikler seg veldig bra med moderat kald og fuktig. Hvis det fryser i din lokalitet, er det praktisk å beskytte plantene med plast.

De såing Erten kan gjøres direkte eller ved planting. Du må bare være forsiktig med å suge frøene kvelden før. Husk at det er en klatreplante, så den trenger veiledere for å lede veksten. Det er ikke nødvendig å binde planten til veilederen, da den er en klatrer og dens tendrils vil bli viklet inn i den når den vokser.

Det er ikke veldig produktivt og trenger mye gulvplass (50 x 50 cm). I små potter er det bedre å legge 3 eller 4 frø i et sentrert hull, ca 4 cm. Av overflaten. I planter må du prøve å distribuere dem i henhold til lengden, og la være 50 cm. mellom plantehull. Vi vil sette 3 eller 4 frø i hvert hull, hvorav, som alltid, når vi vokser, fjerner de frøplanter som ser dårlig ut, og etterlater bare en av dem. Inntil frøene spirer, må overflaten vannes daglig.

Med respekt for irrigasjonDet er ikke for krevende, det foretrekker til og med rikholdige og vanlige vanninger, en per uke er nok, men fremfor alt må vannlogging unngås. Når de første blomstene åpnes, vil vi imidlertid vanne dem oftere, spesielt i tørt vær, slik at underlaget forblir fuktig.

Du trenger ikke et stort bidrag fra næringsstofferSå som resten av belgfrukter, fester erter også atmosfærisk nitrogen.

Vi vil vite at tiden er inne for innhøsting (mellom 3 og 4 måneder etter såing), når du berører belgene, kan du se de hovne kornene, men ikke for store, som fremdeles har plass i belgen. De samles med en hånd for å holde stammen og den andre for å trekke poden. Når vi samler de første belgene, er det viktig å vanne regelmessig, ikke forsømme fuktigheten i underlaget, for å stimulere veksten av nye.

Angående dyrkingsforeninger, fungerer bra med gulrot, reddik, kål og salat. Det bør unngås at de sammenfaller med grønnsaker fra samme familie som bønner og bønner. Og sammenfallet med hvitløk eller løk er skadelig.

Selv om det vanligvis ikke påvirkes av skadedyrbladlus, mugg og pulveraktig mugg er den vanligste.

Mer informasjon – Avlingskalender for oktober, bladluset, de vanligste soppene i urbane hagen, pulveraktig mugg