Skip to content

Pottetrygge

4 de juni de 2021

Arugula er en av plantene som brukes i mange retter til å krydre. Det er en av plantene som folk oppfordres til å vokse siden det krever for mye stell og gode resultater kan oppnås. Det anbefales vanligvis for de menneskene som nettopp har begynt i denne verdenen av den urbane hagen. De voksende ruccola i gryte Det er ganske enkelt, og vi kan dra nytte av bladene for å ha blomster og frø.

Vi skal dedikere denne artikkelen for å fortelle deg alt du trenger å vite om å dyrke ruccola i en gryte.

Hovedtrekkene

Potte-arugula-dyrking

For å dra nytte av dyrkingen av arugula må vi dra nytte av bladene og blomstene. Slik fokuserer vi på å nyte den karakteristiske krydret og litt bitter smak som disse bladene har. Vi må understreke at dyrking av ruccola i en gryte utendørs har liten stell, så selv de som er nybegynnere kan gjøre det.

Arugula-bladene brukes til å konfigurere salatkonvoluttene og i mange retter fra de forskjellige menyene vi finner på restauranter. Det er vanligvis ingen tilgjengelighet av arugula-frøplanter, da det kan være andre lignende arter som chard, spinat, etc. Dette betyr at vi trenger å lære om å dyrke arugula i en gryte kjøp frøpakker hos blomsterhandler, hagesenter, DIY kjøpesenter og noen spesialiserte utsalgssteder.

Med bare en konvolutt vil vi ha til konsum av en familie hele året. Og det er en ganske billig art. La oss se hva som er de forskjellige typene av arugula-frøpakker:

  • Avhengig av konvoluttens vekt, kan den være mellom 5 og 10 gram. Normalt er det rundt 3000 frø i disse konvoluttene.
  • Avhengig av typen kan de være standard eller økologiske. Dette er også en annen forskjell mellom hvilke typer konvolutter de selger. De organiske frøene kommer fra moderplanten dyrket organisk.
  • I henhold til variasjonen. Her finner vi en mindre katalog siden Rucula eruca sativa hovedsakelig blir sådd, som er mer brukt i salater.

Normalt finner vi i konvoluttene den nødvendige informasjonen ved hjelp av diagrammer eller piktogrammer for å kunne kjenne pleien til ruccola i potten.

Potte-arugula-dyrking

frukthage med ruccola

Vi skal peke på hvilke som er de viktigste retningslinjene for direkte såing av denne planten på en gryte. Såing kan også gjøres i planter eller direkte i marka. Vi må vite at denne planten skal være utendørs og helst i et middelhavsklima. Enten i urbane frukthager, landskap eller hagen vår, må vi plante i potten i løpet av våren, sommeren og høsten. Hovedtiden på året hvor vi kan så er om våren.

Den blir sådd ved å plassere den i containere på solrike steder, men beskyttet mot sterk vind. Det er en av hovedaspektene å ta hensyn til. Arugula overlever ikke bra hvis vi kontinuerlig plasserer den på steder der den sterke vinden blåser. Bygningene er vanligvis mer utsatt for vind, så vi må finne et passende sted i hagen for det.

Størrelsen på potten trenger ikke å være veldig høy, siden rotsystemet til arugulaen ikke er dyp. Vi må bruke en type substrat som vi vil legge til 20% åkerjord over 10% leire eller leireaktig jord. Dette vil bidra til å holde næringsstoffene godt og at det er god drenering. I løpet av spireperioden må vi garantere at underlaget er helt fuktig. Hvis du ikke har nok vann, vil du ikke kunne spire riktig.

Den optimale jordtemperaturen er vanligvis rundt 15 grader. Hvis denne temperaturen opprettholdes over tid, vil det sannsynligvis ta 10-14 dager før den spirer. Når den har spiret, vil vi bruke hendene til å eliminere mulig gress som spirer rundt den. Du trenger en gjødsel som har mikroelementer for at den skal vokse ordentlig. Det er også nødvendig å garantere tilstrekkelig vanning for å opprettholde underlagsfuktigheten.

En anbefaling som sies mye er å ikke bruke gjødsel, den er veldig rik på nitrogen. Dette er fordi, selv om det favoriserer utvikling av blomster, må vi også opprettholde plantens turgor for å unngå sykdommer. Det er også interessant å fjerne jorden litt for å øke luftingen.

Aspekter ved å dyrke arugula i en gryte

arugula på balkongen

Han liker lave temperaturer. Den kan sås i såbed eller direkte i 3 liters potter som minimumskapasitet. Det er nødvendig å opprettholde fuktigheten i underlaget under spiring (mellom 8 og 10 dager). Og etter noen uker kan du allerede kutte blader (alltid de ytre), og du kan høste til blomstring, når livssyklusen til denne planten slutter.

Som med salat, danner ruccola kontinuerlig nye blader fra midten, til en stamme dukker opp som vil vokse vertikalt. Blomster vil dannes på den. Denne blomsterstilken vil indikere at din Livssyklus Det slutter, for derfra vil vi kunne hente framtidens frø.

Den utvikler seg raskere om sommeren enn om vinteren, så hvis vi vil nyte arugula så lenge som mulig, er det bedre å plante den om høsten, men selv om du planter den nå, er det fortsatt en stund til varmen kommer og du kan nyte ruccola i noen måneder. Med varmen får bladene i tillegg en bitter smak, så det er bedre å ikke få direkte sol.

Hvis du sår det inn hotbed Du kan få det mer kontrollert til det har nok styrke til å transplanteres, når de tre første bladene begynner å dukke opp etter kimbladene.

Hvis du sår inn blomsterpotte, må vi prøve å ikke så frøene for tett sammen, siden selv om de sannsynligvis alle vil spire, vil de litt etter litt dø på grunn av overbefolkning. Skill frøene noen få 15 cm hverandre.

Med respekt for irrigasjon, krever ikke rikelig vanning, bare sjekk at underlaget holdes fuktig.

Angående dyrkingsforeninger, tilhører familien til korsblomst, som kål, reddik og kålrot, så det er ikke kompatibelt med dem. Men siden det er en kort syklus plante og tåler skygge godt, kan den brukes til å knytte seg til andre lengre syklusplanter som tomat, pepper eller aubergine.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om å dyrke arugula i en gryte.