Skip to content

Problemer med våte frø

9 de juni de 2021

Selv de beste gartnerne, de som de har vært i felten i årevis, de kan gå gjennom negative effekter av å la frøene være ute i det fri utilsiktet og at de blir våte, eller det kan til og med skje slik frøene har falt i en sølepytt eller bli våt av regnet.

De fleste kaster frøpakken fordi de sier at de ikke lenger fungerer, men sannheten er at disse frøene kan brukes på nytt med spesiell forsiktighet og såing, så hvis dette skjer med deg, bør du ikke bekymre deg, det første du du må se er hvor påvirket frøene er og om mulig bruk dem igjen.

Hvordan dra nytte av våte frø?

dra nytte av våte frø

Det hender vanligvis at pakken blir våt, men frøene er intakte, så vær veldig forsiktig vi må tørke den med en klut og åpne den for å se hvordan frøene våre er, hvis de overraskende er intakte, vi må bare endre pakken og lukke den igjen. Men hvis de tvert imot er våte, kan du, takket være disse tipsene, redde dem, men ikke alle, hvis de fleste.

Hvis du skjønner det frøene har begynt å spire Vi anbefaler ikke å plante dem sammen med de andre hvis du er i en perfekt periode for såing, det er ikke noe problem, det eneste som du må plante dem så snart som mulig. Tvert imot, hvis det ikke er sesongen, er situasjonen litt vanskeligere, bør du til og med ta hensyn til tilstedeværelsen av mugg, hvis du finner din mugne frø, glem at disse vokser.

Men for å gjenopprette frøene som er våte og ikke har mugg eller har begynt å spire, det første du bør gjøre er å tørke dem, dette er en måte å hjelpe dem på. Det du burde gjøre er pakk frøene i papirservietter slik at de kan absorbere vannet og tørke litt, for etter dette hvis du vil selge dem du må legge dem tilbake i pakken og angi at du ikke er ansvarlig for hva som skjer med dem.

Det verste som kan skje er at spiringsprosessen allerede har startet, hvis dette skjer, selv om du tørker dem, blir frøene skadet.

Du kan også lagre dem til neste plantesesong, så når denne datoen kommer kan du prøve å redde planten din, men for dette må du legge ti frø på et serviett for å fjerne fuktighet, legg den i en lufttett pose og la den være stengt en stund, men etter sju dager eller mer , du bør se om disse frøene spiret, så hvis dette skjer, kan du være sikker på at resten av frøene fortsatt fungerer, men hvis tvert imot frøene ikke spiser eller bare en eller to gjør det, er det mest sannsynlig at hele eller de fleste frøene er skadet.

Hvordan unngå problemet med våte frø?

tørre frø

For å EVITOERE disse problemene, du må bare være forsiktig der du legger frøene, siden du må finn et trygt sted der de ikke blir våte.

For å unngå det, det anbefales å oppbevare den i lufttette glass eller glassbeholdereDu kan til og med plassere dem i kjøleskapet, men ikke i fryseren. Hvis du bestemmer deg for å bruke plantens frø igjen, må du først plassere dem i et håndkle eller serviett, slik at de eliminerer vannet som eksisterer, og deretter kan du lagre dem i en beholder og så videre. unngå at de ikke kan plantes.

Alle gartnere vil ha en god planting, mange selger produktene sine, inkludert frø, så det er viktig å være forsiktig hele tiden, fra anskaffelsen av frøene til stell av planten. Den rette veksten av planten avhenger av hver personFordi alt som trengs er tålmodighet og kjærlighet til hagen.

Huske ikke kast de våte frøene før du har bekreftet at de ikke fungerer, siden du på denne måten sørger for at du ikke kommer til å kaste bort pengene dine eller tiden din.