Skip to content

Protea, delikat og veldig vakker blomst

25 de juni de 2021

Har du noen gang sett en så vakker eksotisk blomst? De Proteas De er en slekt som inkluderer rundt 60 forskjellige arter, hvorav de fleste finnes i Sør-Afrika, spesielt i Kapprovinsen. De vokser som busker eller små trær i stedets tropiske fjell.

På grunn av sin meget høye ornamentale verdi ble de introdusert til Europa rundt år 1700. Siden den gang har disse plantene hatt en popularitet blant fans av spektakulær hagearbeid. Og er ikke for mindre. Vil du vite mer om henne?

Protea repens

Som et nysgjerrig og imponerende faktum å si at Protea er en veldig gammel slekt av planter. Faktisk, Det er kjent at i det urbane kontinentet kalt Gondwana, som eksisterte for 300 millioner år siden, ble disse plantene allerede funnet.

Dens viktigste pollinatorer er reptiler, men etter hvert som nye arter av pollinerende dyr dukket opp, ønsker i dag også bier og andre insekter å utføre denne oppgaven for å sikre overlevelsen til Proteas.

Protea caffra

I dyrking i hvilke soner det er en krevende plante. Trenger et varmt klima for å leve, og en sur jord for å kunne utvikle sterke og sunne røtter. Fuktighet er like viktig, ettersom alle planter trenger vann for å vokse. Underlaget trenger ikke å bli oversvømmet, men ukentlig vanning vil alltid være praktisk, avhengig av været på stedet der vi er. Det er veldig viktig at vi sørger for at vannet renner raskt, og for å legge til rette for det kan vi for eksempel legge leire baller i potten.

Å være en plante av tropisk opprinnelse, tåler den ikke kulde eller frost. Det er derfor, hvis vi har harde vintre, vil det være praktisk å beskytte planten innendørs eller i varme drivhus. I frostfritt klima kan det være ute året rundt.

Protea fra Sør-Afrika

Vi kan betale det med alle typer universalgjødsel, eller ved å bruke organisk gjødsel. Det vil alltid være nødvendig å følge produsentens instruksjoner, spesielt hvis vi bruker kjemiske produkter; Hvis vi bruker organisk, økologisk gjødsel, er risikoen for at planten dør ved overdosering veldig lav, fordi alt den vil gjøre er å absorbere mengden gjødsel den trenger, og ikke bruke resten.

Hva synes du om disse blomstene? Har du noen gang sett dem?