Skip to content

Pynt hagen din med calla liljer

23 de juni de 2021

Planter som jeg skal fortelle deg om i dag er i høy etterspørsel som avskårne blomster, spesielt for å lage vakre brudebuketter eller bankettbord på grunn av hyggelig parfyme at de gir fra seg. Men i tillegg er de ekstraordinære kandidater å ha i de hjørnene der solstrålene ikke berører jordoverflaten direkte, eller å bruke som et «fyllingsanlegg», det vil si å plante i tomme områder hvor vi vil gi den farge.

Ikke vent lenger og dekorere hagen din med calla liljer. Du vil ikke angre.

Zantedeschia ellotiana

Vikene som vi for tiden finner på markedet, selv om mange av dem er kultiver, tilhører de alle samme slekt: Zantedeschia. De er pæreplanter som plantes om høsten og begynner å blomstre om våren. Ditt behov for vann er høyt, så hvis du har en dam kan du sette kanten: Du får se hvor vakkert det blir! Og på veldig kort tid.

Også, hvis du ikke har en hage også du kan ha den i en gryte. Du kan legge et tynt lag med vulkansk leire inni, og bruke universal substrat. Det anbefales at den blir beriket med noen form for kompost – fortrinnsvis økologisk som guano eller ormstøpegods – men det er ikke viktig. Viken er en veldig motstandsdyktig plante og ikke krevende i det hele tatt. Så mye at du trenger veldig lite for å kunne se strålende ut.

Zantedeschia

Den ideelle beliggenheten, som vi sa før, det vil være den der den er beskyttet mot direkte sollys ellers kan bladene lide. Hvis du bor i et temperert klima, uten ekstreme temperaturer, kan du ha det i full sol. Av samme grunn bør det holdes innendørs hvis termometeret faller under fire grader. Men hvis det skjer i ditt område, ikke bekymre deg: kan bo innendørs forutsatt at det er rikelig med naturlig lys.

Ingen kjente skadedyr eller sykdommer, unntatt snegler og sjelden bladlus. Bruk et molschicid eller fang de første manuelt, og hold Cala fuktig for å forhindre at de andre vises (det avskyr høy luftfuktighet i miljøet).

Nyt det!