Skip to content

Raf-tomatdyrking

13 de juni de 2021

Raf-tomaten det er en av de variantene som får stor verdi på grunn av smaken den har så vel som den karakteristiske lukten. Bortsett fra at dette for tidene har blitt en av tomatvarianter med en ganske høy pris, så vel som mye pris fra forbrukerne generelt.

Vi kjenner Raf-tomaten som en tomat som er multilobular, med en grønn nakke, ribbet og har igjen et utseende som er flatt. Dette er ikke en tomat som er for stor, men den kan veie mellom 150 og 200 gram.

Dyrk Raf Tomat

Dyrk Raf Tomat

Raf-tomat kan dyrkes godt utendørs, eller hvis vi foretrekker det, kan vi dyrke det i et drivhus.

Kvaliteten som disse tomatene kan ha kan bli veldig høy i vekstsyklusene for høst, vintermånedene og også til våren, noe som resulterer i en tomat som er mer ribbet, med en grønn hals og en spektakulær smak.

I vekstsyklusene som er for de siste ukene av vinteren så vel som for våren, produserer de en frukt for sommermånedene og resulterer i en tomat som er litt mindre ribbet, med en hals som er litt grønn, med en rødere farge og med litt mindre smak.

Raf-tomaten trenger visse krav for å tilby den smaken

Været

Raf-tomat og på samme måte som det skjer med de andre variantene av tomat, dyrkes den for varmt klima som den trenger høye temperaturer slik at den kan ha en utmerket utvikling, den tåler ikke temperaturene som er kalde.

Bortsett fra det faktum at det krever at dyrkingen skjer i et område der det kan motta alt sollyset det trenger.

Jord

Dette er en plante som trenger en jord som er fruktbar i tillegg til å jobbe og med utmerket drenering.

Kompost

Det har mye etterspørsel med hensyn til komposten, krever mange doser ormstøp slik at du kan ha et av næringsstoffene som er nødvendige for denne planten.

Irrigasjon

Dette er en avling som trenger en stor mengde vann, vanning som er veldig hyppig og i veldig god mengde.

Omsorgen vi må gi til denne Raf-tomatplantene er av stor betydning, for hvis det er tilsyn store tap kan oppstå, som er forårsaket av nekrose som er knyttet til mangel på kalsium så vel som til vannstress, men det kan også skyldes en fruktsettfeil eller av planter som har blitt blinde.

Hvis vi vil dyrke Raf-tomat, er det noe vi kan gjøre i flere sesonger

Raf-tomat kan dyrkes enten utendørs, eller hvis vi foretrekker det, kan vi dyrke den i et drivhus.

Dyrking for høst-, vinter- og vårmånedene, som begynner i august.

Beskjær for månedene januar, februar og mars

Vi kan samle de første Raf-tomatene fra tre måneder og etter at vi har fullført transplantasjonen.

Skadedyr samt sykdommer som kan skade Raf-tomatplanter er bladlus, edderkoppmidd og hvitflue som vanligvis er de vanligste.

Hvis vi ønsker å unngå denne typen problemer, samt å kunne bekjempe dem, er det nødvendig at vi bruker en felles handling av insektmidler som er økologiske, så vel som kaliumsåpe, brennesleoppslemming samt neempreparater.

Blant sykdommene som påvirker denne planten kan vi nevne Midiu, som er en sykdom som er forårsaket av en slags soppgenerelt er det den som forekommer hyppigst i Raf-tomatavlinger.

Mugg har sitt utseende når det er forhold med tilstrekkelig fuktighet. Hvis vi ønsker å behandle denne sykdommen, kan vi bruke hestehale.