Skip to content

Resultater fra Rose Hills International Rose Trials

21 de februar de 2021

Rose «Sugar Moon» vinner av The Golden Rose Of Rose Hills.
Foto / Illustrasjon: Weeks RosesRose «Sugar Moon» vinner av The Golden Rose Of Rose Hills.
Foto / Illustrasjon: Weeks RosesInternasjonale roseforsøk er en verdifull måte for hageartneren å lære hva roser gjør bra og er potensielle kandidater til å legge til i sin egen hage. Forsøkene er åpne for alle roseavlere fra profesjonell til nybegynner, og test derfor et bredt spekter av roser. Vanligvis blir rosene bedømt av en permeantjury over to år for generell helse, kraft, duft og blomst. Etter at den toårsperioden er fullført, blir en internasjonal jury hentet inn for å dømme dem en gang, deres poeng blir lagt til i den permanente juryens poengsum og vinnerne blir kunngjort. Det er en storslått begivenhet og moro for alle roselskere.

Inntil nylig var de eneste internasjonale roseforsøkene utenlands. Heldigvis har Nord-Amerika nå to slike forsøk. Biltmore International Rose Trials som jeg har skrevet om i et tidligere innlegg, og Rose Hills International Rose Trials i Sør-California, som først er etablert i USA. Rose Hills-prøvene ble etablert av Dr. Tommy Cairns, og de er vakkert drevet. Jeg har hatt gleden av å dømme dem et par ganger og har hatt godt av det.

Rose Hills-prøvene har nettopp hatt sin internasjonale Juding Day, og resultatene fra i år er i. Jeg gir dem videre til deg, så du vurderer noen av disse flotte rosene til hagen din!

Hybrid te-kategori – Gullmedalje og Hamilton Garden Trophy. Denne prisen gikk til rosen «Dick Clark» (WEKfunk). Den ble avlet av Christian Bedard og Tom Carruth fra Weeks Roses i California. Det er en vakker tofarget rose av kirsebærrød / rosa og kremfarger. Den har en moderat kanel duft.

Floribunda-kategori – Gullmedalje og Adelaide Trophy. Vinneren i gruppen i år er rosen «Cinco de Mayo» (WEKcobeju). Også fra Weeks Roses og oppdrettet av Tom Carruth, har denne lille skjønnheten snudd hodet helt siden den ble utgitt i 2009. Blomstene er en rødbrun og lavendelfarge, og den kompakte vekstvanen gjør den perfekt for mindre hager og til og med containere.

Hybrid te-kategori – gullmedalje. Dette gikk rosen «Sunshine Daydream» (MEIKanaro). Oppdrettet av det franske barnehagen til Meilland, gir denne smørkremgule rosenblomstrene fin størrelse hele sesongen. Det er ikke bare sykdomsresistent, men også flott for kutting og innføring i huset.

Miniature Rose Category – Gullmedalje. Rosen «Butter Me Up» (WEKpivoom) tok prisen i år. Avlet av Christian Bedard of Weeks Roses, gir Butter Me Up gylden gule blomster i en miniatur hybridform. Den lille størrelsen gjør den perfekt for containere på en uteplass eller på forsiden av en blomsterkant.

Mest duftende kategori – Gifu Governor’s Award. Sorten «Sugar Moon» (WEKmemolo) oppdrettet av Christian Bedard of Weeks Roses tok denne prisen. Hvis du er ute etter en hvit rose med duft, er denne noe for deg!

Beste etablerte kategori – gullmedalje til «Opening Night» (JAColber) avlet av Keith Zary, den tidligere hybridisereren for Jackson & Perkins. Den best etablerte prisen er en ros som har stått i hagen en stund. Det er ment å gjenkjenne en eldre rose, etablert sort som år etter år ser bra ut i hagen. hvis du er ute etter en ekte rød rose, bør du vurdere denne.

People’s Choice Award – Denne prisen er stemt frem av allmennheten som besøker hagen hele året. Det gir dem en sjanse til å komme inn på handlingen. Prisen i år gikk til rosen «Easy Does It» (HARpageant) oppdrettet av UK Nursery Harkness. Som navnet antyder er dette en lett rose å dyrke og bærer oransje / aprikosblomstring hele sesongen.

Og den totale vinneren er!

«Sugar Moon» (WEKmemolo) tok den prestisjetunge prisen Golden Rose Of Rose Hills. Denne rosen hadde den høyeste poengsummen av noen rose i forsøkene. Som jeg tidligere nevnte, tok det også den mest duftende prisen, så dette er definitivt en rose å vurdere for alle gartnere. Mange av dere elsker roser med duft, og her har vi en. Gratulerer til Christian Bedard of Weeks roses for å ha vunnet denne prisen!

Forsøk som Rose Hills International Rose Trials er en fin måte å lære om nye roser. Jeg fortsetter å publisere resultater fra disse forsøkene, og den neste blir Biltmore International Rose Trials i mai, så se dette rommet!