Skip to content

Rosa «Madame A. Meilland»

8 de juni de 2021

Rose «Madame A. Meilland» er en raskt voksende og veldig hardfør art. Den har store blomster som varierer fra krem ​​til kanariegul med kronblad avgrenset med rosa lilla og karmin. Blomsten er et rundt snitt, 10 til 15 cm i diameter, sammensatt av 40 til 45 kronblader, mørkegrønne, glansende løvverk og voksende blomster.

Det er en løvrose, så i høstsesongen mister den bladene, og viser deretter sitt nye løvverk om våren. Det er en slags fruktbar, fuktig og godt drenert jord.

Kilde

4 roser med dugg på toppen av kronbladene

Kanskje en av de mest berømte rosene til Meilland er utvilsomt Rose «Madame A. Meilland» eller Rosa Peace. Det er en slags store dypt aromatiske blomster. Disse utsøkte blomstene ble dyrket av Francis Meilland i 1935, som senere sendte knopper av dette til andre land for å forhindre at det ble ødelagt av de forferdelige effektene av krigen. salget begynte tidlig på 1945, året der andre verdenskrig endte under navnet Rosa fred eller rose av fred.

Care of the Rose «Madame A. Meilland»

For å være om planter med veldig dype røtter, prøv å åpne et hull som er dypt og omtrent dobbelt så bredt som røttene, og bland deretter nok kompostert organisk materiale. Du kan også bruke litt vanlig gjødsel på jorden rundt.

Fjern plantene fra pottene og spred røttene forsiktig før du plasserer dem i midten av hullet. Sørg for at foreningen av knoppene ( punkt der den dyrkede rosen er blitt podet på bestanden, og hvorfra knoppene kommer ut) er på bakkenivå. Når de er i riktig høyde, fyller du hullet igjen, og strammer jorda forsiktig før du fortsetter å vanne planten ordentlig.

Vann med mye vann til du sørger for at det er godt bekreftet og nå ja, påfør en spesiell gjødsel for roser om våren. Det anbefales også at du legger på et møkketeppe, også om våren, men vekk fra stilkene.

På grunn av plantens tornede natur anbefales det å bruke harde hansker. Beskjæring skal gjøres på sen vinter eller tidlig på våren, fjerne alle stilkene du merker er døde, skadede eller svake. Jo yngre stilkene er, desto bedre blir blomstene i hybridte, så hvis du merker at planten blir overbelastet, fortsett med å kutte av en eller to av de eldre stilkene, noe som vil bidra til å åpne midten av planten.

Deretter trimmer du de sterkeste stilkene i en avstand på omtrent 10 til 15 cm fra basen.og etterlater fire til seks knopper på hver stamme. Til slutt kutter du de tynneste stilkene 5-10 cm fra basen, og etterlater omtrent to til fire knopper per stamme.

Parasitter og sykdommer

to store, lyserøde blomster

Rose «Madame A. Meilland» unnslipper ikke de vanligste sykdommene i rosebusk, blant dem telles; rosehvit (mugg), svarte flekker (marsonia), rust eller grå mugg (botrytis), men lett behandlet når symptomene blir tatt tidlig, heller ikke rømmer den fra bladlus.

Rosehvit, også kalt pulveraktig mugg, er en vanlig sykdom forårsaket av sopp som tilhører forskjellige slekter. Når det gjelder roser, produseres muggsopp av Podophaera pannosa. Varme og moderat fuktighet favoriserer vekst av mugg. Det er mindre virulent i regnværsperioder. Sykdommen i svart flekk eller marsonia er en sykdom forårsaket av flere sopp, en av dem er Marssonina rosae. Varme og fuktighet favoriserer utseendet til denne sykdommen.

Rust er en nikotisk sykdom som ekstremt svekker planten, den er forårsaket av forskjellige mikroskopiske sopp som er spesifikke for hver planteart. Når det gjelder rosenbusken er det Phragmidium mucronatum. Mugg favoriseres av et varmt, fuktig klima, en begrenset atmosfære. Botrytis er en sykdom forårsaket av en ikke-spesifikk mikroskopisk sopp (Botrytis cinerea) som kan påvirke mange planter. Denne soppen fungerer i en varm og mettet fuktighet. I hagen observeres det i fuktig klima i varianter med doble blomster, uten å forårsake ulempe for rosen.