Skip to content

Rosen «Mister Lincoln», den som parfymerer hjemmet ditt mest

13 de juni de 2021

Rosene er vakre: noen hvite, noen rosa, noen tofarger … uten å glemme de røde. Av sistnevnte er «Mister Lincoln» en av de mest elskede, siden parfymen er virkelig berusende.

Vedlikehold og vedlikehold er ikke vanskelig, noe som gjør det til en flott opplevelse. La oss se hvordan rosen «Mister Lincoln» ser ut.

Kilde

Rosen «Mister Lincoln» er faktisk en sort med opprinnelse i 1950-tallet i California. På den tiden ønsket de amerikanske rosendyrkerne Herbert C. Swim og OL Weeks å krysse to hybridroser, Chrysler Imperial tea rose og «Charles Mallerin» rose. Dermed klarte de å få en rose i en intens farge som gir en veldig behagelig aroma.

Til tross for hans prestasjoner, De registrerte det ikke før i 1964 med navnet på den som var landets sekstende president, Abraham Lincoln, som ble myrdet 15. april 1865. En gang registrert ble «Mister Lincoln» -rosen raskt populær, først i sitt opprinnelsessted og kort tid etter i resten av verden.

Kjennetegn

Det er en rosebusk med egenskaper som ligner veldig på resten av sortene vi finner til salgs i alle barnehager eller hagebutikker. Faktisk, det som kan gjøre det annerledes er høyden, som er mellom 90cm og 2m, og den mørkegrønne etterlater litt skinnende.

Ellers, blomstrer gjennom åretspesielt om våren og sommeren. Rosene er normalt røde, men det er også andre nyanser som lys gul. Selvfølgelig er aromaen enestående 🙂.

Omsorg

Rosa 'Mister Lincoln'

Omsorgen for rosen «Mister Lincoln» er følgende:

  • plassering: ute, i full sol.
  • Jord eller underlag: den er likegyldig så lenge den har god drenering og er rik på organisk materiale.
  • Irrigasjon: hyppig. Du må vanne 3-4 ganger i uken om sommeren og hver 3-4 dag resten av året.
  • Abonnent: fra vår til sommer med en spesifikk gjødsel for rosebusk.
  • Planting eller transplantasjonstid: på våren.
  • Beskjæring: på slutten av vinteren må den beskjæres drastisk, senke høyden til litt under halvparten, og fjerne alle tørre, syke eller svake grener. Gjennom året må du fjerne de visne blomstene.
  • Rustikk: tåler kulde og frost ned til -4 ° C.

Kos deg med planten din 🙂.