Skip to content

Saint Patrick’s Day starter hagearbeid i mars

21 de februar de 2021
  • Noen gartnere foretrekker å plante løkplanter i stedet for løksett. Gårdskøler og hagesentre har vanligvis flere forskjellige valg med planter, mens sett bare selges som gult, rødt eller hvitt. Jeg planter vanligvis noen av hvert. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Binger og sekker med løksett i gult, hvitt og rødt på det lokale gårdshuset i Mountain View, Arkansas. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Gul løksett klar for planting. Forsikre deg om at de er faste og ikke myke eller squishy. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Frøpoteter klare til planting. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Kjernemelkekjeks flekket med friske grønne urter er et perfekt akkompagnement til Saint Patrick’s Day-kveldsmaten. Husk å klikke på lenken for oppskriften! Foto / illustrasjon: susan belsinger

Over hele landet er gartnere klar til våren. Mens noen i sørlige klimaer allerede har plantet noen tidlige kuldværsavlinger og nyter de første harbingene i blomst, venter de i nord på å tine og har bestilt frøene sine, og startet noen innendørs for en hoppstart på å utvide vekstsesongen.

Mange mennesker øver på å plante poteter på Saint Patrick’s Day, og noen planteærter og / eller løk også. Dette er en tradisjon for mange gartnere som lever i varmere klima, selv om jeg har sett hardcore gartnere komme seg ut der selv i kjølig vær og jobbe den kalde jorden for å få sin første avling av poteter på St. Paddy’s Day. Løkplanter og -sett er nå tilgjengelig på alle de lokale gårdshusene og hagesentrene, og de er også en favorittavling for å komme inn 17. mars. Det blir også sådd en tidlig avling av erter denne dagen.

De første avlingene som skal sås er løk og purre, greener og salat og brassicas. Noen foretrekker å kjøpe løkplanter og coleavlinger som brokkoli, kål og collards. Imidlertid liker jeg å så frø til salatgrønnsaker, blandinger som mesclun og misticanza, grønnkål, chard, sennep og hardføre urter som persille, koriander, dill, kjervel, nasturtium, ringblomst og ruccola direkte inn i hagen. I min sone 7-hage gjøres dette vanligvis så tidlig som bakken kan bearbeides i siste halvdel av mars til midten av april. Dette kan være senere i år på grunn av snødekket og frossen jord.

Når du har plantet tatoveringene dine på St. Paddys dag (selvfølgelig mens du har på deg litt av det grønne slik at du ikke blir klemt), forhåpentligvis vil du tilberede noen poteter, enten de blir most eller gjort til colcannon eller champ, eller noe grønn til kveldsmat. Her er noen oppskrifter nedenfor – en for mashies og varianter av den – og den andre for en nydelig grønn sesongsuppe med poteter og asparges.

Og husk å klikke på lenken nedenfor for å få en oppskrift på kjernemelk kjeks med gressløk eller grønn løk!

Mashed Potatoes Irish Style

Dette er din grunnleggende potetmosoppskrift som kan gå i mange retninger. På mitt besøk til Irland fant jeg ut at irske mashies hadde klumper og ikke var helt glatte. Irene har mange kjærlige navn på poteten: shpuds, spuddies, murphies, ros (pray-tees) og tatties (tay-tees). Rundt huset vårt kaller vi dem tooties og finner dem som en favorittkomfortmat.

Asparges og potetsuppe med gressløk

Avhengig av hvor du bor i landet, er slutten av februar, begynnelsen av mars til slutten av mai når vi finner de beste lokale aspargesene og dette skarpe alliumet i hagen og markedet. Denne lette suppen, gitt kropp med poteter, bringer dem sammen. Den bleke jadefargen og den forfriskende smaken gjør det til en passende begynnelse på ethvert vårmåltid.
/ vare / 15039 / aspargesuppe-med gressløk

Husk å sjekke ut oppskriften på disse deilige kjeksene:

Kjernemelk kjeks med løkløk eller gressløk og cheddar

Det er ingenting som hjemmelagde kjeks smaksatt med urter og / eller alliums – lag disse smakfulle kjeksene med flekker med noen ferske gressløk eller grønn løk til St. Patty’s Day!

/ vare / 128808 / kjernemelk-kjeks-med-løk-eller-gressløk-og-cheddar

Slainte!