Skip to content

Samle blomsterfrø II

12 de juni de 2021

Å få frø av plantene, må vi lete etter dem generelt i blomstene til disse. Noen ganger vises frøene når de tørkede blomstene selv faller, og andre ganger vil vi finne dem i blomsterbuen eller i fruktpuden.

De Calendula Det er en plante som produserer rikelig med blomster. Når blomstene visner, vises frøene på plass, som først vil være grønne og deretter tørke og bli brune. De er harde og grove frø. De spiser veldig bra og kan sås hele året.

En annen plante med frø som dukker opp når blomstene tørker, er Kosmos. Denne planten kan nå en meter i høyden og blomstrer fra sommer til høst. I løpet av denne tiden produserer den mange blomster, noen tørker opp og andre dukker opp. Når de tørker, faller kronbladene av og frøene dukker opp på plass, akkurat som de av ringblomsten. Disse frøene er grønne, men blir til slutt svarte. Vi vil redde dem og plante dem året etter.

Veggblomst

For å skaffe frøene til Veggblomst vi vil vente på at blomstene forsvinner og fruktbøttene dukker opp. Når disse belgene er grønne, samler vi dem og lar dem tørke. Når de er tørre, åpner vi dem og vi finner frøene inni. Disse frøene spirer veldig bra og kan plantes hele året, siden Wallflower er som Calendula, en plante som støtter lave temperaturer godt, og vi kan nyte den om vinteren.

De fliser det er en plante med veldig nysgjerrige frø. Disse er små og hårete på toppen, mens bunnen er skarp og spiss. Disse frøene ligner på en liten pil og finnes i kelkens blomst. Når kronbladene visner, vil vi samle blomsterbukkene og åpne dem, og der finner vi frøene.

Mer informasjon – Samle blomsterfrø.