Skip to content

Santa Barbara Burning

22 de februar de 2021

Når chaparral vegetasjon brenner, blir røyken fiende nummer én, noe som hindrer tilgang og synlighet. Foto av edhat.com
Foto / illustrasjon: edhat.comNår røyken kommer, blir livet en sci-fi-film. Ordforrådsord inkluderer «apokalypse», «Armageddon» og «OMG!»
Foto / Illustrasjon: Billy Goodnick80 fot flammelengder var vanlige, drevet av tørt drivstoff og sterk vind. Foto av edhat.com
Foto / illustrasjon: edhat.comNoen ganger ville flammene legge seg, men ulmingen fortsatte, klar for det neste 70 km / t vindkastet for å gjenopplive flammen.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickDen blåste asken infiltrerte alle kroker og kroker i byen. Delikate blå lobeliablomster var ikke immune.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickPlantingen ved inngangen til Santa Barbaras Firescape Demonstration Garden er ment å fange folks øye. Sedum rubrotinctum er en fargerik bakdekke, mens en pigg Phormium «Jack Spratt» (foran til venstre) og Protoasparagus «Myers» (bak) legger til en vertikal aksent. Bak skiltet forsterker storebror Phormium «Dark Delight» det sterke koppete bladverket mens Euryops pectinatus viridis bringer komne gule tusenfryd til komposisjonen.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickNår chaparral vegetasjon brenner, blir røyken fiende nummer én, noe som hindrer tilgang og synlighet. Foto av edhat.com
Foto / illustrasjon: edhat.comNår røyken kommer, blir livet en sci-fi-film. Ordforrådsord inkluderer «apokalypse», «Armageddon» og «OMG!»
Foto / Illustrasjon: Billy Goodnick80 fot flammelengder var vanlige, drevet av tørt drivstoff og sterk vind. Foto av edhat.com
Foto / illustrasjon: edhat.comNoen ganger vil flammene legge seg, men ulmingen fortsatte, klar for det neste 70 km / t vindkastet for å gjenopplive brannen.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickDen blåste asken infiltrerte alle kroker og kroker i byen. Delikate blå lobeliablomster var ikke immune.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickPlantingen ved inngangen til Santa Barbaras Firescape Demonstration Garden er ment å fange folks øye. Sedum rubrotinctum er en fargerik bakdekke, mens en pigg Phormium «Jack Spratt» (foran til venstre) og Protoasparagus «Myers» (bak) legger til en vertikal aksent. Bak skiltet forsterker storebror Phormium «Dark Delight» det sterke lokkens løvverk, mens Euryops pectinatus viridis bringer komiske gule tusenfryd til komposisjonen.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickForestill deg et idyllisk hagefotografi vi har sett hundre ganger: En gammel hagebenk halvt tilslørt av vandrende nasturtium, maling som flasser fra benkets tørre tre på den mosete bakken nedenfor.

Tenk deg å oppdage at de hvite flakene – på størrelse med et barns hånd – ikke er malingsflis. De er aske, levert av Santa Barbaras varme, tørre vind som skriker ned fra forrige ukes Jesusita-inferno.

Den blåste asken infiltrerte alle kroker og kroker i byen. Delikate blå lobeliablomster var ikke immune.

Som medarbeider i Santa Barbara blir jeg trukket inn i arbeidslogistikk når det er en alvorlig nødsituasjon. Klokka 8 sist fredag ​​hadde jeg kommet hjem fra et kirkegårdsskift på operasjonssentralen. Bilen, oppkjørselen, verandaen og plantene mine var dekket med et tykt, skarpt lag med aske. Inne i huset mitt infiltrerte brun grus møbeltrekk, benkeplater, gulv, til og med tannbørster.

«Jeg skal bare feie verandaen og forhindre at dette drittet sporer inn på skoene våre,» tenkte jeg.

Den neste tingen jeg visste var at jeg var halvveis nedover oppkjørselen, fei så forsiktig jeg kunne og førte rotet til planteresenger. Det var ingen måte jeg skulle begynne å spyle ned fortauet. Vann var nødvendig for å bekjempe brannen, som hadde fortært 75 hjem og forårsaket evakuering av en tredjedel av samfunnet.

Mer lesing
Fyrverkeri: Hvor trygt er hjemmet ditt?
Lær hvordan du lager et forsvarlig (og vakkert) rom rundt hjemmet ditt

I Firescape Demonstration Garden er Sedum rubrotinctum en fargerik bakdekke. Phormium «Jack Spratt» (foran til venstre) og Protoasparagus «Myers» (bak) legger til vertikale aksenter. Bak skiltet forsterker Phormium «Dark Delight» det sterke kopperte løvverket, mens Euryops pectinatus viridis bringer muntre gule tusenfryd til komposisjonen.

Mens jeg feide, en våt bandanna over det flekkete ansiktet mitt, kom en tanke til meg: De hvite flakene jeg forbannet var restene av ikke bare den tøffe kaparralen som brente fyren, men sannsynligvis familiens vegger, møbler og eiendeler. hvis hjem nå var ulmende minner.

Nå er det tirsdag, en uke etter at Jesusita-brannen brøt ut. Noen få statistikker:

– 3000 beredskapspersonell jobber fortsatt med brannen

– 28 brannmenn er skadet

– Anslagsvis 12,2 millioner dollar er brukt på å beskytte liv og eiendom

Statistikk hjelper til med å kvantifisere noen aspekter ved brannen, men hvordan absorberer og behandler vi de skiftende, livsendrende effektene?

Mens bålet brølte over de solbakte Santa Ynez-fjellene, tenkte jeg på byen Santa Barbaras Firescape Demonstration Garden. Den tjuefem år gamle hagen har en hektarstørrelse på 1,7 hektar og ligger rett over gaten fra brannhuset Stanwood Drive, som nylig har sett mye action. Firescape Garden var tankegangen til noen få dedikerte hagebrukere og branneksperter som ønsket å lære huseiere hvordan de skulle skape landskap som ville gjøre hjemmene tryggere i tilfelle brann. En av disse menneskene var Owen Dell, min medvert på Garden Wise Guys, et lærerikt og ganske dumt regionalt offentlig TV-show. Owen og jeg skriver og “handler” (beklager Sir Guilgud) i det 30-minutters programmet sponset av lokale vannbyråer. I fjor redesignet Owen og jeg hagen og brukte den i showet for å lære lokalbefolkningen om brannsikkerhet. Episode seks er den første av fire show med segmenter om landskapsarbeid i områder med høyt brann.

Hvis du er interessert i å lære om å skape et tryggere landskap rundt hjemmet ditt, klikk videre til neste del av dette blogginnlegget. Du lærer hvordan du lager spesifikke plantesoner som hjelper med å ta energien ut av en brann som nærmer seg. Jeg har også lagt til noen få lenker for mer detaljert informasjon.