Skip to content

Sarahs buksehage i Minnesota

22 de februar de 2021

Dagens bilder er fra Sarah Brackney. Hun sier, “Jeg hager i frigid USDA Hardiness Zone 4b i St. Paul, Minnesota. Jeg er veldig ny i flerårig hagearbeid, og har bare to år under beltet.

Hagen på eiendommen vår var ubemannet og tilgrodd da mannen min og jeg flyttet inn, så jeg brukte mye av den første sesongen min på å rive ut alt i sikte! Jeg trengte bokstavelig talt å begynne med et rent skifer … fordi jeg ikke helt visste hva jeg gjorde – og det gjør jeg fortsatt ikke! 🙂 Det mest interessante med hagen min er at jeg er helt organisk og mulchfri. Jeg vet ikke om dette vil endre seg i fremtiden, men det ser ut til å fungere veldig bra for meg nå. Hemmeligheten min er mye godt råtnet gjødsel!

Jeg har 5 forskjellige hager som alle er i gang, og en sjette snart når vi installerer en uteplass på baksiden av hjemmet vårt (med en natthage rundt det). Hagene mine er langt fra perfekte, men de har lært meg så mye og gitt meg muligheten til å få kontakt med andre mennesker i hagearbeidet.

Jeg liker veldig godt å dokumentere hagen min (og de forskjellige plantene), og jeg håper at hagefotograferingen min inspirerer andre til å dyrke noe … eller til å planlegge interessante plantekombinasjoner.

Jeg er absolutt en gartner som flyr av setet til buksene mine, og planlegger sjelden noe. Jeg stoler sterkt på det jeg er «tiltrukket av» og de spesifikke fargevalgene jeg har etablert for hvert område. Jeg tror gjentakelse er nøkkelen til å få en sammenhengende og behagelig hage, og jeg er virkelig inspirert av engelske og svenske hagestiler.

Minnesota klima er fryktelig, så jeg dyrker hardføre planter som iris, salvia, artemisia, allium, clematis, achillea og min favoritt, russisk salvie. Dette året er mitt første år med valmuer (Orientalsk og Shirely), og jeg har funnet en ny besettelse! (Georginer kommer på et nært sekund!) Jeg har en billedblogg om hagene våre HER. ”

WOW, Sarah. Jeg kan ikke tro at du bare har hatt hagearbeid i to år !! Utrolig!