Skip to content

Schisandra Chinensis eller Climbing Magnolia

18 de juni de 2021

De Schisandra Chinensis eller klatring Magnolia, Det er en plante av asiatisk opprinnelse (Kina og Korea), relatert til magnolias for noen av egenskapene de har til felles.

I dag er det vanlig å komme til salgs tre typer Schisandra og disse er Schisandra chinensis, Schisandra Henryi og Rubiflora Schisandra.

Medisinske egenskaper til Schisandra Chinensis

Schisandra Chinensis

Schisandra Chinensis har medisinske egenskaper, men det brukes også dekorativt og andre former for forbruk siden frukten er spiselig og er at denne planten har mannlige og kvinnelige reproduksjonsenheter til stede i blomstene, der sistnevnte er tilstede i planten i Mai og juni, manifesterer seg i tre farger, rosa, krem ​​og hvit.

Bladene er mørkegrønne og har røde petioles, det samme de skifter farge om høstenStammen er brun i fargen, og den kan klatre så vel som utvide seg på bakken, sistnevnte er dens naturlige orientering.

Den grunnleggende pleien for denne planten begynner med å garantere en fuktig jord med god drenering slik at vann og indirekte sollys ikke akkumuleres gjennom dagen, slik at det produserer kvalitetsfrukt. Det er også verdt å huske at Schisandra Chinensis tåler veldig lave temperaturer ned til -30 grader.

Vil du vite hvordan du sår det?

så Schisandra Chinensis eller Climbing Magnolia

Neste skal vi gi deg verdifull informasjon, for at du skal plante og dyrke Schisandra chinensis, siden dette er en ganske allsidig plante i den forstand at den kan plantes når som helst på året. Det er viktig at plassen der den skal plantes må ha god drenering for å forhindre at røttene råtner og påfør humus i bunnen av plantehullet.

I løpet av de første 3 årene skal planten få vokse til sin form som sprer seg grenene til bakken; Etter denne tiden bør de sterkeste stilkene velges, omtrent tre, for å sikre dem til en vertikal støtte på en slik måte at vi retter veksten deres oppover slik at den genererer blomster og frukt seinere.

Må være beskjær tidlig på våren, fjerne svake stengler og i dårlig forfatning og kutte forsiktig de fra året før i henhold til anbefalt høyde i disse tilfellene.

vanne planten ofte, ta vare på drenering og unngå opphopning av vann rundt den. Gjødslingsprosessen må utføres fra det andre året etter plantingen.

Hvis hele prosessen ovenfor ble utført riktig, denne planten skal produsere bærene fra det fjerde året.

Hvor skal jeg bruke Schisandra Chinensis?

Hvis det vi forfølger er dekorasjon av hagearealer, brukes denne planten med stor suksess i utsmykningen av pergolaer, gjerder, vegger og noen støtter.

Hvis det handler om helbredende egenskaper, har bark, blader og frø visse stoffer som hjelper til med å bekjempe døsighet, anemi, tretthet, dårlig syn, lungeforhold, tretthet og andre.

Måten å konsumere det på er infusjoner tilberedt med tørkede blader, et preparat av disse gir kroppen en oppkvikkende effekt samtidig som det styrker luftveiene og nervesystemet.

Frukten av denne planten er høyt verdsatt, siden disse bærene har en kraftig oppkvikkende og forsterkende kalt Schisandrine som sammen med andre komponenter som jern, mangan, kobber, vitamin E, magnesium, kalium, fosfor og andre stoffer gjør det til en frukt med et viktig energibidrag som kan konsumeres, i juice, i ekstrakt, i infusjon og rå.

Bærproduktet til Schisandra har veldig spesielle egenskaper som ligger i fem smaker den harhvor barken er søt i smaken, massen er sur, frøene kan være sure eller bittere mens ekstrakten er salt.

Bruk av denne planten til medisinske formål er svært vanlig i Øst-Asia.