Skip to content

Scilla

7 de juni de 2021

De Scilla De er vanligvis små planter, med få blader, men med veldig fargerike blomster. De er typiske som du kan plante i potter og bruke dem til å dekorere bordene på terrassen eller terrassen.

Hvis vi snakker om vedlikeholdet, er det så lett at du kanskje ikke tror det 😉, men la meg fortelle deg at jeg er overbevist om at du vil bli overrasket.

Opprinnelsen og egenskapene til Scilla

Scilla er pæreformet

Scilla, eller squill, er urteaktige, flerårige og pæreformede planter som er hjemmehørende i Eurasia og Afrika med en høyde på omtrent 30 centimeter. Bladene er gruppert og danner en basal rosett og er grønne. Blomstringene eller blomstergruppene er terminale racemer, noe som betyr at blomsterstengelen dør etter at kronbladene visner.

Blomstene er små i størrelse, omtrent en centimeter, syrin, blå eller hvit.. Frukten er en kapsel med en trekantet form som inneholder frøene.

Hovedart

Slekten består av ca 90 arter, og følgende er den mest populære:

Scilla lilio-hyacinthus

Scilla lilio-hyacinthus er en nydelig plante

Kjent som stellate hyacinth eller Pyreneean squill, er det en pæreformet innfødt i Sørvest-Europa. Pæren er gul, og blomstene er gruppert i blåaktig klynger.

Peruansk scilla

Utsikt over den peruanske Scilla

Kjent som portugisisk klipping, kronblomst, portugisisk hyasint, peruansk hyacint, kubansk lilje eller Sevilla mygg, er det en plante som er hjemmehørende i Middelhavet, funnet i Nord-Afrika, Spania og Italia. Pæren er hvit med brune flekker, og blomstene er blå.

Hva er omsorgen de trenger?

Hvis du tør å ha en kopi, anbefaler vi at du følger følgende:

plassering

De er planter som vanligvis vokser i fjellskog, i skyggen av andre som er større enn dem. Så hvis vi tar hensyn til dette, er det viktig at de blir plassert i utlandet, i et hjørne beskyttet mot direkte sol.

Land

  • Verft: landet må være fruktbart og godt drenert. Hvis det er veldig kompakt, lager du et hull på ca. 50 cm x 50 cm, og fyll det med universelt underlag blandet med perlit i like deler. Du kan til og med plante prøven din i en stor gryte, omtrent 20 cm i diameter, og sette den inn i hullet.
  • Blomsterpotte: du kan fylle det med universelt underlag uten problemer, selv om det er sterkt tilrådelig å legge et første lag med leire eller vulkansk leire slik at vannet som er igjen når vanning kommer raskere ut.

Irrigasjon

Hyppigheten av vanning vil variere sterkt gjennom året. Så om sommeren vil det være nødvendig å vanne mye oftere enn om vinteren, siden jorden mister fuktigheten raskere. Men for å forhindre at røttene råtner, er det nødvendig å vanne når det berører, det vil si et gjennomsnitt på omtrent 3 ganger i uken i den varmeste sesongen, og i gjennomsnitt 1-2 i uken resten.

Bruk når det er mulig regnvann eller uten for mye kalk.

Abonnent

Det anbefales på det sterkeste å gjødsle Scilla med gjødsel for blomstrende planter (til salgs) gjennom hele blomstringssesongen.

Følg selvfølgelig instruksjonene som er angitt på emballasjen til punkt og prikke, ellers kan røttene brenne og du mister planten.

Multiplikasjon

Utsikt over Scilla autumnalis

Scilla multipliseres med frø eller ved separasjon av pærer om våren etter dette trinn for trinn:

Frø

For å få et interessant antall eksemplarer Det anbefales å så frøene i frøplantebrett med substrat for frøplanter (til salgs), plasserer maksimalt 2 enheter i hver stikkontakt og dekker dem med et veldig tynt lag med underlag.

Da er det bare å vanne og plassere såbedet utenfor, i halvskygge. Hold underlaget fuktig (men ikke vannet), og du vil se at det vil spire om ti dager.

Pærer

Pæreplanter under blomstring og kort tid etter produserer vanligvis nye pærer som spirer fra de store pærene. Når disse «små» når en størrelse på minst 1-2 cm, kan skilles og plantes i individuelle potter, begrave dem litt (ikke mer enn 4 cm hvis de er 2 cm høye) og plassere dem utenfor, i halvskygge.

Når det er deres tur til spire, som i tilfelle av Scilla er om våren, vil de 🙂.

Planting eller transplantasjonstid

vår. Hvis du bor i et mildt klima, der det kan være frost, men de er ganske svake (ned til -5 ° C), kan du plante plantene på midten av høsten hvis du foretrekker det.

Rustikk

Scilla tåler frost opp til -7 ° C.

Hvilke bruksområder får de?

Scilla blomster er blå

De er bare pryd. De er relativt små planter, som kombinerer veldig bra med andre pæreplanter av samme størrelse og som i tillegg ikke er vanskelige å ta vare på.

Som om det ikke var nok, motstår de kulde og frost, slik at kultivering av dem utendørs i mange tempererte klima er veldig interessant.

Kos deg med det 🙂.