Skip to content

Ser på grønt gjennom rose fargede briller

6 de april de 2021

Ed Begley Jrs hovedtale var morsom og overbevisende.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickSå dette er hva «grønt» handler om.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickFin oppmøte for Go Green Expo på LA Convention Center.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickEd Begley Jrs hovedtale var morsom og overbevisende.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickSå dette er hva «grønt» handler om.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickFin oppmøte for Go Green Expo på LA Convention Center.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickSer på grønne gjennom rose fargede briller

Finnes det et produkt på markedet som ikke erklærer grønt? Er «naturlig» nødvendigvis bedre? Tross alt var Black Plague en gave fra Mother Nature.

I mitt siste blogginnlegg var Shirley Bovshow og jeg på LA Go Green Expo. Vi fant bare en håndfull hagerelaterte tjenester og produkter, en hel haug med forventede ting som solcelleanlegg for å ta deg av nettet, plug-in biler og høyteknologiske vannsystemer, som Ed Begley Jr. godkjenner. Vi så også mer enn noen få boder som stakk nålen til BS-detektoren min inn i den røde sonen.

Mer om det om et øyeblikk.

Hollywood blir grønt

Ed Begley Jr.

Mr. Begleys hovedtale var grunnen til at Shirley og jeg deltok på lørdag. Ed er ikke bare en respektert skuespiller innen TV og film, men viktigere for oss alle, han gir sin oppriktige og autoritære stemme til å øke bevisstheten om fordelene ved grønt liv.

Hans Living With Ed-show på Planet Green TV-nettverket og den nye boken Guide to Sustainable Living, avmystifiserer et stadig voksende utvalg av bærekraftige livsformer, fra høst av regnvann til gråvannssystemer til vind- og solteknologi for hjemmet.

Det som var så forfriskende med Begleys morsomme og faktafylte samtale, var det totale fraværet av den typiske skyldturen du ikke gjør-nok. Ed og jeg er enige om dette: Start fra der du er nå, og prøv å gjøre alt litt smartere og mildere.
Hvis alt du har råd til akkurat nå, er å drepe noen få kvadratmeter plen og erstatte den med et frukttre, velg det. Det er bedre.

Ed, motivert på 70-tallet av sin sultne skuespillerstatus, tok 10 år å spare opp til et solvarmesystem og ytterligere 15 år for å bytte til solenergiproduksjon. Hvis du trenger et kollisjonskurs i å gjøre livet ditt grønnere og nyte turen, kan du ikke gjøre mye bedre enn å sjekke Eds TV- og boktilbud på hans Living With Ed-nettsted.

Hva er så grønt med det?

Jeg vet ikke om deg, men jeg prøver fortsatt å få hjernen rundt ordet grønt. Hvem skal si om et produkt eller en tjeneste er “miljøvennlig” eller ikke?

Her tar jeg …

Mange av utstillerne var utvilsomt grønne – solenergi og vinddrevet elektrisitet i privat skala, elektriske kjøretøyer, hjemmekonsulentkonsulenter, forstadsbrukssystemer – du får ideen. Og la oss ikke glemme den allestedsnærværende 100% resirkulerte materialet, biologisk nedbrytbare, hi-fiber, lo-fett, geo-termisk, ikke-testet-på-dyr dagligvarepose. Hver bit hjelper.

EcoFly Tannbørste

Tilbake til BS-detektoren min: Hva gjør du av at selgeren selger den «rappende, resirkulerbare, miljøvennlige tannbørsten for barn» eller folk som lover å lindre symptomene på «lav energi og stress» med ki-energi. Selv om å få kalibre meg kalibrert gjorde noe håndgripelig, vennligst forklar meg hvordan – og jeg finner ikke på dette – en palmeleser som “bruker indiske vediske prediktive og holistiske vitenskaper for å hjelpe, helbrede og låse opp menneskers veier til suksess” bidra til å avslutte vår avhengighet av fossile brensler.

Sannheten blir fortalt, disse tingene øker bare mengden metan i atmosfæren.

Vi er forbi dagene da iført tie-dye var din kule grønne legitimasjon. Som med ethvert miljøkrav, anbefales en hel del kynisme som vi streber etter mer bærekraftige måter å leve på. Ikke bare kjøp et produkt på grunn av navnet: Ikke færre enn 50 av de 300 utstillerne på messen hadde “grønt”, “øko” eller “jord” i navnet. Å ringe produktet Eco-Green DDT gjør det ikke greit.

Jeg er oppmuntret til at Go Green Expo, med arrangementer rundt om i landet, og lignende show bringer innovative, spennende produkter og tjenester til forbrukerne. Mitt håp er at bevissthet og etterspørsel øker, og at god amerikansk kapitalisme fortsetter å møte våre høye forventninger.

I mellomtiden kan du sparke dekkene og klø deg i hodet for å trylle før du rykker ut gullkortet.