Skip to content

Sesongblomster

23 de juni de 2021

Selv om vår- og sommermånedene er hovedpersonene i hagen vår, er det også mye å glede seg over om høsten, så vær ikke motløs når det er kaldt og ta vare på plantene dine fordi du kan finne svært verdifulle prøver som tilpasser seg kaldere klima.

Hvis du leter høstplanter det finnes en rekke alternativer som vil berike det grønne området ditt eller den balkongen som vender mot gaten, og som du tar vare på. Høst er ingen unnskyldning for å la deg være det, begynn å tenke på de plantene du kan dyrke, besøk planteskoler, kjøp frøene og ha alt klart til når det perfekte øyeblikket kommer.

Blomster i kaldt vær

Hvis du leter etter planter i dekorativ stil, kan du velge en flerårig flerårig kalt Krokus, som er vanlig å se på kantene av hagene, selv om du også kan dyrke den i potter. Blomstene er sterke lilla og gule, en perfekt kombinasjon som vises på solrike høstdager.

Det er også Aster, en plante som ligner på den berømte tusenfryd hvis hyppigste blomster er de med veldig tynne hvite kronblad og et gult senter. Men sannheten er at det er mer enn 200 varianter av Aster, slik at du kan velge den du liker best siden blomstring skjer tidlig på høsten. Hva trenger denne planten? Å bli utsatt for solen og mye vanning.

Krokus

Ixia er et annet alternativ, en plante med full sol som trenger rikelig vanning. Det er en noe eksotisk plante, den mest populære versjonen er Ixia viridifolia, hvis kronblad har en myk grønn farge.

Høstbusker

Det er ikke første gang vi snakker om Brann torn men sannheten er at denne busken skinner om høsten, når fruktene får fantastiske rødlige, gule og oransje toner. Prangende som få andre, det konkurrerer også med andre høstbusker som kaprifol, jordbær, kristtorn, johannesurt eller hyllebær. Mange av disse artene skiller seg ut for sitt utvalg av nyanser som i denne sesongen av året oppnår all sin prakt.

Brann torn