Skip to content

Sevillian rose bush (Rosa «La Sevillana»)

12 de juni de 2021

Rose bush elsker? Jeg forstår deg! Jeg vet hva det er å gå, for eksempel i barnehagen, og se mange vakre og blide roser. For mange år siden markerte moren min en sti med noen eksemplarer med blomster i forskjellige farger, og det var en glede å være der og tenke på dem. Selv om det var spesielt en du ikke kunne slutte å se på: Sevillian rosebush.

Selv om det er en busk med mer eller mindre oppreiste grener, kan den plantes i store potter og holdes som et anheng, noe som får den til å se veldig, veldig pen ut. Men, Hvordan tar du vare på det? Hvis du vil vite det, så skal jeg si deg 🙂.

Opprinnelse og egenskaper

Sevillian rose blomst

Sevillian rose bush, hvis vitenskapelige navn er Rosa «La Sevillana», er en moderne rose som tilhører Floribunda-gruppen opprettet i Frankrike i 1978 av den franske rosekunstneren Marie-Louise Meilland. Den kommer fra kryssing av frø (Melbrim x Jolie Madame x Zambra x Zambra) og pollen (Tropicana x Tropicana) x Poppy Flash x Rusticana).

Den har oppreist peiling, og når mellom 60 og 120 cm høy og ca 150 cm bred. Bladene er mørkegrønne og blanke. Blomstene, som dukker opp om våren og sommeren, måler ca 5 cm og har 9-16 oransje eller oransjerøde kronblad. Disse er duftende.

Det er en av rosebuskene som produserer flest roser, men mest.

Hva bryr de seg om?

Sevillian rose plante

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

 • plassering: ute, i full sol.
 • Land:
  • Gryte: universelt voksende substrat blandet med 30% perlit.
  • Hage: den er likegyldig så lenge den har god drenering.
 • Irrigasjon: hyppig. Du må vanne 4-5 ganger i uken om sommeren, og hver 2-3 dag resten av året.
 • Abonnent: fra vår til sensommer med organisk gjødsel, en gang i måneden. Hvis det er i en gryte, vil vi bruke flytende gjødsel i henhold til instruksjonene angitt på beholderen.
 • Multiplikasjon: av semi-woody stiklinger på sen vinter (februar på den nordlige halvkule).
 • Beskjæring: på slutten av vinteren må de tørre, syke og svake grenene fjernes, og resten må trimmes litt. I tillegg må du fjerne de visne rosene slik at de kommer ut igjen.
 • Rustikk: tåler kulde og frost ned til -6ºC.

Hva syntes du om den Sevillian rosebusk? Kjente du ham?