Skip to content

Skifte ut noen forstadsplener

21 de februar de 2021
  • Her er et godt utnyttet stykke forstads eiendom. Foto / illustrasjon: Chris McLaughlin
  • Dette er det vi kaller bortkastet land. Det er nok å få deg til å gråte – eller ringe til Guerrilla Gardeners. Foto / Illustrasjon: Chris McLaughlin

Jeg var litt bekymret for hvordan naboene ville ta det da jeg fortalte dem at jeg planla å utvide hagen min til forhagen ved å fjerne * gisp * en del av plenen. Det er ingen hemmelighet at suburbia er kjent for sine grunnleggende beplantninger med cookie-cutter og store utvidelser av perfekt gresset. Selv om jeg har sett noen fantastiske yard make-overs der de har brukt planter som har fått meg til å nesten smelle inn i bilen foran meg. Men jeg går bort.

Mens tradisjonelle forstadsboere kanskje lurer på om jeg har drikket når jeg begynner å fjerne torvet, vil puritanere i hagearbeidet lure på hvorfor jeg ikke bytter ut hele plenen i stedet for bare en del av den. Dette er ikke noe nytt for meg. Jeg har stått med en fot i hver leir hele livet, så ta det videre.

Svaret mitt vil være at jeg har et lite barn og en barnebarn som elsker å løpe over mykt gress, sparke baller og spre piknik. Jeg elsket å føle gresset mellom bare tær som barn (gjør det fortsatt). Kall meg nostalgisk. Men for å være ærlig, tror jeg ikke det er noe iboende galt med å ha plen – ekstra vann eller ikke – hvis du faktisk bruker det. Men da jeg så nøye på situasjonen vår, bruker vi absolutt ikke alt gresset vi har plantet i hagene våre.

Når en gartner i forstaden innser at de er i ferd med å få enda et stykke land til å designe og plante, er det som jul. Bare bedre. Vi bryter ut 5 – 100 bøker, søker på nettet og Twitter andre hagearbeidere for å få så mange ideer som mulig for at vi ikke skal plante noe annet enn de perfekte avlingene eller staudene. Dette er klippen jeg står på i vinter; hagen min vil se litt annerledes ut neste vår.

Så jeg slipper ideene mine inn i de uformelle samtalene jeg har med naboene mine. Det er vanskelig å fortelle hva de virkelig synes om ideen, men jeg vil sannsynligvis kunne få en følelse av stemningen når jeg begynner å dekke til litt plen. Vil de ta meg av e-postlistene sine eller omfavne det nye utseendet og erstatte en egen plen?

Uansett, hva er familien for å ikke slå dine egne ideer inn i dem og prøve å overbevise dem om å hoppe på vognen din? Jeg vet ikke om det jobber med min egen familie ennå, men jeg vet at de lytter. Svigerinnen min, Cindy -Lou-Who, kjørte rundt den lille byen vår her om dagen og oppdaget noe så kult at jeg kunne spytte. Noen hadde plantet en gresskarplast i den lille plassen i hagen deres. En nydelig gresskarplaster.

Bladene er enorme og gresskarene ser alvorlige ut som falske – noen elsker hagen sin. Svigerinnen min ringte meg dit for å få et bilde, og jeg la merke til at gartneren hadde lagt papp under frukten for å beskytte dem til høst. Gud velsigne dem. Fingrene mine er krysset for at så mange mennesker som mulig ser denne hagen og vurderer å ta ideen til seg selv (jeg vet at svigerinnen min er det). Hvis du planlegger å gjøre dette selv, og lurer på hvordan du kan få noen naboer ombord, har jeg tilfeldigvis en liste over gode grunner.

Gode ​​grunner til å bytte ut litt plen i frontgården

  • Senk vannregningen. Disse gigantiske teppene av plenen suger i en enorm mengde vann for å se best mulig ut. Når de er etablert, trenger busker og stauder mye mindre.
  • Suppler dagligvarene dine ved å plante din egen mat, også kjent som «spiselig landskapsarbeid».
  • Redd ryggen. Stauder og busker krever mindre vedlikehold enn plen.
  • Øk verdien av hjemmet ditt. Oppdatering av hagen tilfører klagen. Vi vet alle at fortausklage bringer noen fine dollar til husverdien.
  • Lag habitater Naturlige dyrelivsmiljøer opprettes ved å krympe plenen og erstatte den med planter. Dyreliv bruker busker, stauder og ettårige til mat og ly. De henter også inn de flygende blomstene – sommerfuglene.
  • Å bruke interessante og vakre planter tilfører stoff og dybde til et hjem som plener bare ikke kan trekke seg ut. Ikke glem den nydelige utsikten utenfor dine egne vinduer.